Verkoop nieuwe elektrische auto’s verdubbeld in eerste kwartaal 2020 in de EU

In de Europese Unie gaat het goed met de verkoop van nieuwe elektrische auto’s. Dat blijkt uit de verkoopcijfers. In de eerste drie maanden van 2020 is de verkoop van elektrische auto’s verdubbeld in vergelijking met een jaar eerder. Dit bericht werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt door de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA).

Verkoop van elektrische autos neemt toe

Door de coronacrisis is de vraag naar auto’s in het algemeen aanzienlijk afgenomen. Toch is de vraag naar elektrische auto’s juist gestegen. In het eerste kwartaal van 2020 werden binnen de EU in totaal 167.132 elektrische modellen verkocht. Dat is aanzienlijk meer dan de 83.281 elektrische auto’s die in het eerste kwartaal van 2019 werden verkocht.

Martkaandeel elektrische autos

Door deze stijging in de verkoop is het marktaandeel van elektrisch oplaadbare auto’s in de EU toegenomen naar 6,8 procent van de autoverkopen. Dit marktaandeel was echter in het eerste kwartaal van 2019 nog maar 2,5 procent. De verkoop van elektrische auto’s neemt toe, ook ten opzichte van auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Zo daalde het marktaandeel van benzineauto’s van bijna 58 naar ruim 53 procent. Het verkoopaandeel van dieselmodellen daalde van ruim 33 naar iets minder dan 30 procent.