Krapte aan technisch personeel is groot in juni 2021

Er is een groot tekort aan technisch personeel in Nederland. Dit tekort was al merkbaar in 2020 maar lijkt in 2021 aanzienlijk te zijn gegroeid. Het aantal vacatures dat open staat in de techniek maakt dat duidelijk inzichtelijk. Er worden elektromonteurs, installatiemonteurs, lassers en machinebankwerkers gevraagd. Ook is de vraag naar onderhoudsmonteurs in de techniek nog enorm. Dat maakt duidelijk dat er een tekort is aan technisch personeel. Het aanbod aan personeel op de arbeidsmarkt past in de meeste gevallen niet op de vraag die op de arbeidsmarkt aanwezig is en benoemd wordt in de vacaturebeschrijvingen.

Eisen in vacatures worden bijgesteld

Inmiddels zijn de meeste bedrijven al breder aan het kijken naar oplossingen met betrekking tot personeel. De vacatures bevatten minder strenge eisen op het gebied van opleidingsniveau en werkervaring. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden om functies als trainee of BBL-er te starten. Daardoor kunnen ook minder ervaren werknemers in aanmerking komen voor een instroombaan in de techniek. Op die manier kan technisch personeel voor de toekomst worden klaargestoomd. Dat is nodig want de vraag naar technisch personeel zal niet verdwijnen. De techniek is altijd nodig en met de maatregelen met betrekking tot de verduurzaming zal er nogal wat extra personeel nodig zijn om in de toekomst duurzame energievoorzieningen te plaatsen bij particulieren en bedrijven.

Vacatures van Technicum

Ook technische uitzendbureaus zoals Technicum zoeken dagelijks naar kandidaten voor hun vacatures. Deze vacatures krijgen ze van verschillende opdrachtgevers in de techniek. Ben je benieuwd welke vacatures in de techniek aanwezig zijn bij jou in de buurt? Klik dan even op de knop vacatures in de menubalk. Dan beland je meteen in een actueel vacatureoverzicht van deze uitzendorganisatie.