Eerste week vijfde NOW-periode in mei 2021 rustigste aanvraagperiode in een week ooit

Sinds vorige week kregen werkgevers de mogelijkheid om voor de vijfde keer in aanmerking te komen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Volgens het UWV die een belangrijke rol heeft in de uitvoering van de NOW was deze week echter de rustigste week ooit als je kijkt naar het aantal aanvragen. In de eerste week kwamen er iets meer dan 12.000 aanvragen van werkgevers binnen die in aanmerking willen komen voor de NOW. De eerste week in de vierde NOW periode zorgde in het verleden voor 34.000 aanvragen.

Vijfde NOW periode

Dit bericht werd bekend gemaakt door het UWV op donderdag 13 mei 2021. Het is nog onduidelijk waarom er nu minder aanvragen bij het UWV binnen zijn gekomen voor de NOW. In de eerste periode van de NOW kreeg het UWV juist de meeste aanvragen binnen. In zeven dagen tijd kwamen toen 79.000 aanvragen binnen. De vijfde NOW periode is van kracht sinds donderdag 6 mei 2021. Vanaf die datum kunnen werkgevers bij het loket van het UWV een aanvraag indienden voor de NOW als ze een omzetverlies van minimaal 20 procent over een periode van drie maanden hebben. De regels met betrekking tot de NOW zijn wel iets gewijzigd.

Nog tot 30 juni de tijd

Zo komen werkgevers in de vijfde NOW periode in aanmerking voor een maximale tegemoetkoming van 85 procent van de loonkosten. Inmiddels hebben ongeveer duizend werkgevers van de 12.000 aanvragen een voorschot binnen. Werkgevers hebben voor de vijfde NOW nog tot 30 juni de tijd om hun aanvraag in te dienen.