Wordt elektromonteur vanaf mei 2021

Dit jaar is nogmaals duidelijk geworden hoe groot het tekort is aan elektromonteurs in Nederland. Het aantal vacatures voor elektrotechnisch personeel loopt op tot tienduizenden op de arbeidsmarkt. Bedrijven weten niet meer waar ze ervaren personeel kunnen vinden in de elektrotechniek. Daardoor zijn steeds meer bedrijven gericht op het ontwikkelen van aankomend elektrotechnisch personeel. Mensen die twijfelen of de elektrotechniek wellicht een interessante sector voor hun is om een opleiding in te volgen worden doormiddel van voorlichtingsprogramma’s van scholen op de hoogte gebracht van de kansen van de sector. Het werven van elektrotechnisch personeel wordt daardoor ook op scholen gedaan. De noodzaak om zoveel mogelijk elektrotechnisch personeel op te leiden voor de toekomst wordt breed gedragen.

Meer weten over elektrotechniek?

Wil je meer weten over de elektrotechniek of de mogelijkheden die je hebt om in deze sector een opleiding te volgen of een baan te krijgen dan kun je op deze website veel informatie vinden. Op de website van Technischwerken.nl staan veel gegevens over de elektrotechniek en de aspecten die daarbij aan de orde komen. De elektrotechniek speelt bijvoorbeeld een cruciale rol in de verduurzaming van Nederland. Denk maar eens aan alle zonnepanelen die geplaatst worden op woningen en bedrijfspanden. Ook voor het installeren van nieuwe woningen moet veel werk gebeuren in de elektrotechniek. Woningen en andere bedrijfspanden hebben steeds meer te maken met automatisering en domotica. Daarvoor is ervaren elektrotechnisch personeel nodig.

BBL of vacatures in de elektrotechniek

Als je nog geen ervaring hebt in de elektrotechniek en nog geen elektrotechnische opleiding hebt gevolgd dan is een BBL traject wellicht interessant. Dan kun je namelijk werken en leren in de praktijk. Je leert dan in de BBL functie als elektromonteur de vaardigheden die je nodig hebt als elektromonteur. Mocht je wel over werkervaring beschikken als elektromonteur dan kun je ook bij het vacatureoverzicht kijken in de menubalk.