Technisch werken publiceert steeds meer vacatures in de elektrotechniek in 2021

Op de website Technischwerken.nl verschijnen steeds meer vacatures voor elektromonteurs. Het aantal vacatures voor elektrotechnisch personeel neemt toe omdat er steeds meer zonnepanelen worden geplaatst en omdat er steeds meer woningen worden verduurzaamd. Bovendien worden er ook meer woningen gebouwd. Althans dat is de planning. Voor al deze ontwikkelingen zijn meer elektromonteurs nodig op de arbeidsmarkt.

Instromers in de elektrotechniek

Er zijn te weinig elektromonteurs actief op zoek naar werk op de arbeidsmarkt. De meeste elektromonteurs hebben al een goede baan met gunstige vooruitzichten. Daarom wordt de focus in verschillende vacatures gelegd op instromende elektromonteurs. Aankomende elektromonteurs die net hun studie elektrotechniek hebben afgerond kunnen rekenen op een groot aanbod aan vacatures. Ook technische werkzoekenden met een andere opleidingsachtergrond kunnen rekenen op een breed aanbod. Verder zijn er ook specifieke BBL vacatures in de elektrotechniek waarin werkzoekenden in een werken en lerentraject kunnen stappen om een vak als elektromonteur te leren.

Vacatures in de elektrotechniek

De combinatie van werken en leren en het bieden van doorstroommogelijkheden aan ervaren elektromonteurs wordt gedaan door Technicum uitzendbureau. Een professionele uitzendorganisatie waar Technischwerken.nl mee samen werkt. Gezamenlijk proberen deze organisaties er voor te zorgen dat alle vacatures in de elektrotechniek worden opgevuld. Uiteraard ligt daarbij tegenwoordig de nadruk op de instromers in de techniek. Het tekort aan vakkrachten in de techniek kan namelijk alleen worden opgelost als er meer mensen in de techniek aan de slag gaan.