Technicum werft technisch personeel voor werken en leren in april 2021

De vraag naar technisch personeel is groot in 2021. Het lijkt er op dat er aan het einde van de coronacrisis alleen maar meer technisch personeel wordt gevraagd in Nederland. Technicum uitzendbureau merk de toename in de vraag naar technisch personeel aan de hoeveelheid aan technische vacatures. Er staan halverwege april 2021 duizenden vacatures open in de techniek. Een groot deel van deze vacatures is gericht op de branches installatietechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Hoewel in een groot aantal vacatures wordt gevraagd om ervaren krachten neemt ook de vraag naar instromers toe die op basis van werken en leren aan de slag kunnen. Het gaat hierbij om werknemers die via een BBL traject aan de slag gaan in de techniek.

Werken en leren

Tijdens hun werk volgen ze een opleiding op basis van de Beroepsbegeleidende leerweg. Dit zijn opleidingen die gevolgd kunnen worden via het mbo in Nederland. Een effectief proces waarbij de deelnemers kunnen geld verdienen en leren. Zo heb je de werkdruk in de techniek opgelost en tevens ook de toekomst voor technisch personeel verzekerd. Technicum heeft werknemers in verschillende BBL trajecten aan het werk. Denk hierbij aan kandidaten die als assistent elektromonteur of assistent installatiemonteur aan de slag gaan. Ook in de verspaning en in het lassen heeft technicum werknemers aan de slag die het vak nog verder moeten leren.

Gewoon beginnen

Je moet ergens beginnen. Als je geen kans krijgt om in de techniek aan de slag te gaan zul je het vakgebied nooit leren. De techniek is een sector waarin je vooral leert door te doen. Als je geen vaardigheden en geen fijne kneepjes van het vak leert zul je nooit slagen in de techniek. Daarom is er ruimte nodig voor nieuwe instromers. Technicum zet zich hier voor in. Wil je ook aan de slag in de techniek op basis van een BBL traject klik dan snel op de knop BBL Technicum in de menubalk om meer te weten te komen over je mogelijkheden in de techniek. Je kunt ook een open sollicitatie insturen via die knop. Een collega van Technicum zal dan snel met je contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken die jij hebt in de techniek bij jou in de buurt.