Wapenfabrikant Smith & Wesson wil andere bedrijfsnaam vanaf januari 2017

De Amerikaanse vuurwapenfabrikant Smith & Wesson is wereldwijd bekend als producent van vuurwapens zoals revolvers en pistolen.  Hoewel het een bekend merk is overweegt het bedrijf om toch haar naam te veranderen.  Het bedrijf wil zich voortaan American Outdoor Brands gaan noemen. Deze naam past beter bij de diversiteit aan producten die het bedrijf op de markt brengt. Door de nieuwe naam wil het bedrijf duidelijk maken dat het meer te bieden heeft dan wapens alleen.

De naam Smith & Wesson is echter onlosmakelijk verbonden met het 164 jaar oude bedrijf. Daarom blijft de naam nog wel bestaan voor de vuurwapentak. Deze tak is waar het bedrijf om bekend staat en is nog altijd goed voor 90 procent van de inkomsten van het gehele bedrijf. Met de naam American Outdoor Brands wil het bedrijf de focus leggen op het gebied van buitensporten. Het bedrijf wil bijvoorbeeld meer zaklampen, boomzagen en vergelijkbare producten op de markt brengen.

Het bedrijf Smith & Wesson werd opgericht in 1852 door Horace Smith en Daniel B. Wesson. In de negentiende eeuw werd het bedrijf beroemd als eerste producent van revolvers. De verandering van de naam is nog niet definitief. De andeelhouders van het bedrijf gaan zich er nog over buigen. Deze aandeelhouders stemmen op 13 december over de nieuwe bedrijfnaam. Als er een nieuwe bedrijfsnaam komt zal deze op 1 januari 2017 moeten worden doorgevoerd.