Vijfenzeventig procent van het internetgebruik is mobiel in 2017

Mediabedrijf Zenith heeft een rapport gepubliceerd over de toekomst van de advertentiemarkt. Daarin is aangegeven dat men in de toekomst steeds meer gebruik zal maken van mobiele apparaten voor het gebruik van internet. Volgend jaar zal 75 procent van al het internetverkeer verlopen via mobiele apparaten aldus het rapport van Zenith, dit bedrijf is onderdeel van het Franse Publicis Groupe SA. Dit Franse bedrijf is het op twee na grootste reclame-adviesbedrijf ter wereld.

Zenith publiceert al een aantal jaar rapporten over het internetgebruik. Ook over 2016 heeft het bedrijf een rapport gepubliceerd. Voor dat jaar had het bedrijf aangegeven dat het mobiel internetgebruik een aandeel van 71 procent zou hebben op het totale internetgebruik. Zenith gaat er vanuit dat in 2016 het percentage daadwerkelijk gaat uitkomen op 68 procent.

De stijging van het aandeel van mobiele apparaten op het gebied van internetgebruik is de afgelopen jaren aanzienlijk. In 2012 werd nog maar 40 procent van het internetverkeer via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets gedaan. Volgens de verwachtingen van Zenith zal het aandeel mobiel internetgebruik alleen maar toenemen tot 79 procent in 2018.