Uber wil vergunning voor testen van zelfrijdende auto’s in VS in 2017

Taxidienst Uber heeft plannen om in de toekomst zelfrijdende taxi’s in te zetten voor het vervoer van personen in steden. Voor het testen van zelfrijdende auto’s heeft Uber echter wel een vergunning nodig in de Verenigde Staten. Eerder had Uber geweigerd een dergelijke vergunning aan te vragen maar nu gaat het bedrijf toch een vergunning aanvragen voor het testen van zelfrijdende auto’s. Dit heeft Uber laten weten aan Mercury News.

In december 2016 ging Uber starten met het uitvoeren van testen van zelfrijdende auto’s in Californië. Toen had het bedrijf daar echter geen vergunning voor. Dit was tegen de wens van het Amerikaanse Department of Motor Vehicles (DMV). Deze organisatie had daarom geëist dat het bedrijf Uber de wagens die uitgerust waren met software voor zelfrijdende auto’s weer van de weg haalde. Dit hield in dat Uber geen zelfrijdende auto’s meer kon testen.

Na dit verbod ging Uber haar testen uitvoeren in Arizona. Er werd echter geen vergunning voor het uitvoeren van testen Californië aangevraagd. Nu gaat Uber toch actie ondernemen om toch een vergunning te ontvangen van DMV. Dit maakte een woordvoerder van DMV bekend. Alphabet het moederbedrijf van Google had onlangs Uber aangeklaagd. Volgens Alphabet zou Uber technologie voor zelfrijdende auto’s hebben gestolen van Alphabet. Uber geeft aan dat dit niet waar is.