Uber gaat weer zelfrijdende auto’s testen in San Francisco in april 2017

Taxidienst Uber gaat weer starten met het testen van zelfrijdende auto’s in San Francisco. Eerder had het bedrijf nog besloten om tijdelijk te stoppen met het testen van auto’s met zelfrijd-technologie omdat één van de auto’s van Uber betrokken was geweest bij een ongeluk.

Maandag 28 maart hebben diverse Amerikaanse media bekend gemaakt dat de testen door Uber weer zullen worden hervat. Dit bericht werd onder andere verspreid door Engadget. In Amerika test Uber haar zelfrijdende auto’s in verschillende delen. In ieder geval test Uber straks weer in San Francisco, Arizona en Pitssburgh.

Bij het ongeluk met de zelfrijdende auto raakte niemand gewond aldus Uber. Wel raakte de auto tijdens de botsing op de zijkant. De oorzaak van het ongeval was dat een andere auto geen voorrang verleende. Er werd echter nader onderzoek gedaan naar het incident. In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek had Uber besloten om alle zelfrijdende auto’s tijdelijk uit het verkeer te halen.

Het is nu echter onduidelijk waarom Uber weer verder gaat met het testen van haar auto’s. Het is goed mogelijk dat Uber inmiddels wel een duidelijk beeld heeft gekregen van de oorzaak van het ongeluk. Als eerste gaan de auto’s van Uber weer in San Francisco deelnemen aan het verkeer. Al snel zullen ook de testen worden hervat in Pittsburgh en Arizona. Dit maakte een woordvoerder van het bedrijf bekend.