Ongeluk met zelfrijdende auto van Uber op 24 maart 2017

Op vrijdag 24 maart 2017 is een zelfrijdende auto van taxidienst Uber betrokken geraakt bij een ongeluk in Tempe in de Amerikaanse staat Arizona. De auto van Uber kwam bij het ongeluk op de zijkant terecht. AZ Central geeft aan dat aan de Uber-auto geen voorrang werd verleend door een andere auto.

De crash werd bevestigd door Uber. Door deze organisatie werden echter geen details vrijgegeven. Hierdoor is het onuidelijk of de Uber autonoom reed op hrt moment van de botsing. Ook is het niet duidelijk of de in de auto aanwezige chauffeur de controle had overgenomen. De auto van Uber die betrokken was bij het ongeluk is een Volvo met software voor het zelfrijden. Het is niet bekend of er passagiers in de Volvo zaten tijdens de aanrijding.

Uber heeft vaker problemen gehad met haar zelfrijdende-autoprogramma. Dit programma is niet zonder controverse. Google-zusterbedrijf Waymo had Uber onlsngs aangeklaagd omdat Uber de techniek voor het zelfrijdend maken van auto’s zou hebben gestolen van Waymo. Uber gaat vooralsnog door met de technologie voor het zelfrijdend maken van auto’s.