SpaceX wil raket hergebruiken op donderdag 30 maart 2017

SpaceX is een technisch bedrijf dat gericht is op de ruimtevaart. Het is een bedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk. De ruimtevaart kan niet zonder technologie en het is daarom geen wonder dat ook Elon Musk voortdurend op zoek is naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Zo wil SpaceX op donderdag 30 maart 2017 een gebruikte ruimteraket voor de tweede keer gaan gebruiken.

Falcon 9-raket
Het gaat hierbij om een Falcon 9-raket. Het opnieuw lanceren van deze raket is uniek. Het zou voor het eerst zijn dat een Falcon 9-raket van het bedrijf opnieuw wordt ingezet voor een vlucht door de ruimte. SpaceX is er al een aantal keren in geslaagd om een raket na een missie in de ruimte weer goed te laten landen op aarde.

Op maandagavond werd door SpaceX al een test uitgevoerd met betrekking tot het functioneren van de motoren van de raket. Deze test is succesvol verlopen. SpaceX probeert komende donderdag 30 maart ’17 een satelliet te lanceren met de Falcon 9-raket.

Blue Origin en SpaceX
Het is echter niet voor het eerst dat een raket wordt ‘hergebruikt’. In januari 2017 lukte het ruimtevaarbedrijf Blue Origin om een raket voor de tweede keer te gebruiken. Blue Origin is een  ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos. De raket van Blue Origin behaalde een hoogte van ongeveer honderd kilometer. De raketten van SpaceX vliegen echter veel hoger. Daardoor zijn de raketten van SpaceX geschikt om satellieten in een baan rondom de aarde te brengen. Ook zijn de raketten van SpaceX geschikt om internationale ruimtestation ISS te bereiken.