Uber stopt tijdelijk testen met zelfrijdende auto’s in 2017

Uber gaat in 2017 tijdelijk stoppen met haar testprogramma voor zelfrijdende auto’s. Deze beslissing is gemaakt na een ongeluk met een zelfrijdende auto van Uber in Arizona op vrijdag 24 maart 2017. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. In afwachting van dit onderzoek heeft Uber besloten om voorlopig te stoppen met de testen met zelfrijdende auto’s.

Er raakte tijdens de botsing afgelopen vrijdag niemand ernstig gewond. Welk belande de auto van Uber op haar zijkant. De botsing zou zijn gebeurd omdat een andere auto geen voorrang had verleend aan de zelfrijdende auto van Uber. Het bedrijf Uber ligt de afgelopen tijd onder vuur. Verschillende organisaties spannen rechtszaken tegen het bedrijf aan.

Zo heeft ook Google-zusterbedrijf Waymo het bedrijf Uber aangeklaagd. Waymo beweerd dat Uber technologie van Waymo heeft gestolen voor het zelfrijdend maken van auto’s. Momenteel rijden zelfrijdende auto’s van Uber wel in Arizona maar niet in de Amerikaanse staat Californië omdat Uber weigert in die staat een vergunning voor het testen van zelfrijdende auto’s op de weg aan te vragen.