PSA Peugeot Citroën hoopt op spoedig akkoord over overname Opel in 2017

PSA Peugeot Citroën heeft de hoop dat ze over een aantal dagen aan de wereld bekend kan maken dat de Opel hebben overgenomen. Volgens ingewijden lijkt het steeds waarschijnlijker dat er een akkoord over een overname zal ontstaan. De huidige eigenaar van Opel is General Motors deze grote autofabrikant is al een tijd in overleg met de autobouwer PSA Peugeot Citroën.

In januari 2017 werd echter aan het grote publiek bekend gemaakt dat er gesprekken waren tussen GM en PSA Peugeot Citroën. GM wilde haar Europese tak mogelijk verkopen. Als de verkoop doorgaat zal PSA Peugeot Citroën de op één na grootste autofabrikant worden van Europa. Alleen Volkswagen is dan nog een grotere autofabrikant. PSA Peugeot Citroën is een Frans bedrijf en heeft interesse in het van oorsprong Duitse Opel. Het merk Opel mag echter na de overname wel onder haar eigen naam zelfstandig auto’s blijven produceren. PSA Peugeot Citroën wil in totaal ongeveer 1,9 miljard euro betalen voor Opel.

Tijdens de verschillende overleggen zijn de partijen dichter bij elkaar gekomen. De verschillen in inzicht met betrekking tot onder andere pensioenverplichtingen zijn kleiner geworden. Het is goed mogelijk dat een akkoord over de overname komende maandag al wordt bekend gemaakt. Dan wordt een grote autobeurs gehouden in Genève. Dat zou een ideaal moment zijn om de overname bekend te maken. De woordvoerders van beide partijen hebben echter nog niets concreets hierover benoemd.