Tips voor technische uitzendkrachten 2016

In 2016 zal de economie van Nederland verder herstellen. Daarover zijn de onderzoeksbureau’s van ING en de ABN AMRO het eens. Ook het CBS is positief over de economie in 2016. De economie zal aantrekken maar nog niet met enorme percentages. Wel zorgen de belastingvoordelen er voor dat veel werknemers in Nederland meer geld te besteden hebben. Daardoor kunnen de binnenlandse bestedingen omhoog gazn. Dat is natuurlijk goed nieuws maar wat houdt dit in voor technische uitzendkrachten?  Het antwoord op deze vraag is duidelijk: in 2016 neemt de vraag naar technische uitzendkrachten toe. Vooral in de bouw verwacht men in Nederland meer productie ook de elektrotechniek en installatietechniek zal in 2016 meer technisch personeel nodig hebben.

Tips voor technisch uitzendpersoneel

Uitzendkrachten in de techniek gaan een goed jaar tegemoet.  Dat is mooi maar er zijn wel een aantal aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Allereerst moet men de eigen loopbaan voor ogen houden. Er kan veel eenvoudig werk vrijkomen maar dat is nu gunstig voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en competenties.  Kies daarom, als je de keuze hebt, voor uitdagende projecten.

Probeer daarnaast lange klussen aan te nemen via toonaangevende technische uitzendbureau’s. Op klussen waar je van begin tot einde technische werkzaamheden verricht kun je jezelf meer ontwikkelen en dat werkt motiverend.  Van ruwbouw tot afbouw cq afmontage zijn zeer uiteenlopende taken uit te voeren. Door het project van begin tot eind uit te voeren kan men ook nieuwe taken leren. Bovendien zorgen lange klussen voor meer duidelijkheid op het cv en kan een leidinggevende ook beter een beeld vormen van de vaardigheden van een technische uitzendkracht. Een goede indruk zorgt er vaak voor dat een uitzendkracht op een nieuw project weer wordt ingeleend. Daarnaast krijgt men ook duidelijke referenties mee.

Opleiding en scholing voor uitzendkrachten

Uitzendpersoneel moet meestal meteen op een moment van piekproductie bij een bedrijf aan de slag. Bedrijven verwachten vaak dat uitzendkrachten vanaf de eerste dag meteen productief zij  en nauwelijks een inwerktraject nodig hebben. Dit is niet altijd een reële verwachting en dat kan leiden tot wederzijdse frustraties.  Door meer werkervaring en een brede kennis kunnen uitzendkrachten in de techniek wel sneller en effectiever aan de slag bij inleners. Door voldoende kennis kunnen technische uitzendkrachten namelijk sneller een vertaalslag maken tussen de werkzaamheden die ze gedaan hebben en de werkzaamheden die ze moeten uitvoeren bij een nieuwe opdrachtgever.

Veel van de vereiste kennis ontwikkeld men in de uitvoering van verschillende technische werkzaamheden. Dit kan echter niet voldoende zijn. Theoretische kennis blijkt namelijk nog steeds van groot belang. Uitzendkrachten doen er verstandig aan om regelmatig een nieuwe opleiding te volgen waardoor hun kennis actueel blijft. Bedrijven bieden vaak aan hun eigen contractpersoneel opleidingen aan maar niet aan uitzendkrachten.  Dat is jammer want daardoor kan de theoretische kennis van technische uitzendkrachten verouderen. Vaak kan technisch flexpersoneel wel bij hun uitzendbureau navraag doen naar opleidingsmogelijkheden.

Een goed technisch uitzendbureau zorgt er voor dat de kennis van haar flexkrachten voldoet aan de wensen van haar opdrachtgevers.  Daarom hebben veel uitzendbureau’s in de techniek contacten met opleidingsinstellingen die tegen gunstige prijzen opleidingen aanbieden voor technisch personeel. Voor technisch Uitzendpersoneel is het een tip om bij het technisch uitzendbureau te vragen hoe dat geregeld is.