ABU: vraag naar technische uitzendkrachten stijgt aan begin 2017

In de eerste vier weken van 2017 is in Nederland de vraag naar uitzendkrachten gestegen. In deze periode is het aantal uitzenduren met vier procent gestegen ten opzichte van het aantal uitzenduren in dezelfde periode in 2016. Naast het aantal uitzenduren nam ook de omzet in de uitzendbranche toe. De omzet en het aantal uren dat uitzendkrachten werken is logischerwijs aan elkaar gekoppeld. De omzet liet daardoor ook een stijging zien van vier procent.

Technische uitzendbureaus
Op dinsdag 21 februari 2017 werden door brancheorganisatie voor uitzendbureaus ABU de cijfers bekend gemaakt over de ontwikkelingen in de uitzendbranche. Voor in de industrie werd een sterke toename gemeten in het aantal uitzenduren. In deze sector was acht procent meer werk voor flexpersoneel. Met name voor uitzendkrachten nam het werk toe. Ook in de techniek was er sprake van een stijgende vraag naar uitzendkrachten. In de techniek nam de vraag naar uitzendkrachten toe met vijf procent ten opzichte van de eerste vier weken van 2016.

Administratieve uitzendkrachten
Er waren ook sectoren die te maken hadden gekregen met een daling in het aantal uitzendkrachten. Bij de administratieve sector was bijvoorbeeld een daling van vijf procent merkbaar in het aantal uitzenduren voor uitzendkrachten.