Technologieconcern Siemens verhoogd winstverwachting 2016

Kwartaal twee van 2016 is voor het Duitse technologieconcern Siemens veel succesvoller verlopen dan van te voren werd verwacht. Daardoor heeft het bedrijf  zijn winstverwachting voor heel 2016 verhoogd. De laatste maanden heeft Siemens verschillende orders binnengehaald voor de bouw van turbines en compressoren. Deze technische systemen zouden nodig zijn voor bedrijven in de energiesector.

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar viel de operationele winst van Siemens ten opzichte van een jaar geleden een vijfde hoger uit en kwam daarmee uit op 2,2 miljard euro. Deze winst viel hoger uit dan de winst waar analisten eerder van uit waren gegaan.  De winstverwachting per aandeel van Siemens werd eerst geschat op 6 tot 6,4 euro. Nu is de verwachting bijgesteld tot 6,50 tot 6,70 euro per aandeel.

Joe Kaeser de topman van Siemens heeft een toelichting gegeven over de resultaten van het bedrijf. De markt is volgens hem moeizaam maar desondanks laat Siemens nog goede resultaten zien. De resultaten zijn het gevolg van omvangrijke reorganisaties die eerder door het bedrijf zijn aangekondigd. Er zijn door die reorganisaties inmiddels duizenden banen geschrapt bij Siemens.

Reactie van Technisch Werken
Duurzame energie is cruciaal voor de toekomst van de wereld. Bedrijven die componenten en machines ontwikkelen die duurzame energie mogelijk maken, zien een sterke groei in aanvragen op de markt. Ook Siemens kan hier van meeprofiteren. De focus op duurzaamheid is een focus op een duurzame toekomst, ook voor een bedrijf.