Staalreus ThyssenKrupp verlaagd winstverwachting over 2016

Staalreus ThyssenKrupp is minder positief over de resultaten die ze verwacht in 2016 te behalen. De staalsector is wereldwijd nog niet fors aan het groeien. Branchegenoten van ThyssenKrupp zijn eveneens somber over de toekomst. Het bedrijf ThyssenKrupp is de grootste staalproducent van Duitsland maar kan door het overaanbod van staal op de markt nauwelijks haar staalproducten kwijt. Daarnaast is de economische groei vrij zwak. Verder is de concurrentie vanuit China hevig. In China wordt staal tegen dumpprijzen geproduceerd. Daardoor staan de prijzen in de staalindustrie onder druk.

Dinsdag 10 mei 2016 gaf ThyssenKrupp een presentatie van de kwartaalcijfers. Daarbij werd aangegeven dat de jaarwinst van het bedrijf minimaal 1,4 miljard euro zal zijn. In een eerdere prognose had de staalproducent de winst over 2016 geraamd op 1,6 tot 1,9 miljard euro.

Topman Heinrich Hiesinger van ThyssenKrupp gaf in een verklaring aan dat het bedrijf nog steeds te maken heeft met ,,moeilijke omstandigheden” op de grondstoffenmarkt. Door deze moeilijkheden ziet het bedrijf zich genoodzaakt om de verwachtingen met betrekking tot het economisch resultaat over 2016 naar beneden toe bij te stellen.

Reactie van Technisch Werken
De staalsector is wereldwijd nog steeds in moeilijkheden. Er is net als in olie-industrie sprake van een overaanbod op de markt. Dat zorgt uiteraard voor een druk op de staalprijs. Dit is zeer ongunstig voor de staalproducenten in Europa. Eerder werd al bekend dat in Groot Brittannië de staalsector in de malaise zit. Tata Steel gaat in Groot Brittannië haar zogenoemde activiteiten beperken. Nu geeft ook de Duitse staalproducent ThyssenKrupp aan dat de winst waarschijnlijk lager zal uitvallen in 2016.