Windmolenparken zorgen voor omzetstijging Siemens Nederland in 2016

Siemens Nederland heeft de omzet zien stijgen naar 2,1 miljard euro in het gebroken boekjaar dat eindigde in september 2017. Het bedrijf behaalde een  nettowinst van 169 miljoen euro. Dit heeft het concern vrijdag bekend gemaakt.De orderontvangst van het Siemens kwam op 925 miljoen euro. Het bedrijf heeft in Nederland in totaal 2.259 medewerkers in dienst. Het bedrijf is echter in meer landen actief.

De Nederlandse tak van Siemens wist onder andere te profiteren van de bow van een winpark. Het bedrijf profiteerde bijvoorbeeld van het bouwen van een windpark in het water langs de dijk van de Noordoostpolder. Daarnaast  heeft Semens de turbines voor windmolens van windpark Gemini geleverd. Dit windpark is geplaatst in zee op enkele tientallen kilometers afstand boven Groningen. Bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland maakte bekend dat hij hoopvol is gestemd over de toekomst van Siemens.

Hij is verheugd dat de economische crisis voorbij is voor Siemens. Het bedrijf heeft nu tal van kansen in de markt. Hij benoemde daar bij de mogelijkheden in de infrastructuur en de gebouwde omgeving. Ook de industrie is een interessante sector voor Siemens evenals het betaalbaar houden van de gezondheidszorg.