Siemens brengt Healthineers naar beurs in 2018

Siemens is van plan om haar gezondheidstak Healthineers nog voor de zomer van 2018 naar de beurs te brengen. Dit bericht werd maandag 19 februari 2018 door het bedrijf bekend gemaakt. Healthineers is een bedrijf dat zich bezig houdt met technologie voor ziekenhuizen en de zorgsector. Zo maakt het bedrijf ziekenhuisapparatuur en apparaten die worden gebruikt in de zorgtechnologie. Dat maakt Healthineers een belangrijke concurrent van Philips.

Het Duitse industrieconcern hoopt met de verkoop van een belang van circa 25 procent van Healthineers op de beurs in Frankfurt een bedrag van 6 miljard tot 10 miljard euro te ontvangen. Dit geld zal vervolgens worden gebruikt voor overnames van andere bedrijven. Deze overnames moeten er voor zorgen dat de kernactiviteiten van Siemens worden verstevigd. Siemens heeft onder andere een speerpunt gemaakt van de energiebranche waarin het bedrijf ook sterk vertegenwoordigd.

Eerder had Siemens haar verlichtingsbedrijf Osram afgesplitst. Verder heeft het industriële bedrijf de afgelopen jaren verschillende samenwerkingsverbanden met branchegenoten gesloten. Hierbij kun je denken aan samenwerkingsverbanden voor activiteiten op het gebied van windenergie en projecten met betrekking tot de ontwikkeling van treinen.