Siemens niet negatief over klimaatbeleid Trump vanaf 2017

Vanaf januari 2017 zal Amerika een nieuwe president hebben. Dit is de 45ste president van Amerika en hij heet Donald Trump. Deze president werd tijdens de verkiezingsstrijd beschouwd als een grote tegenstander van groene energie. Hij leek zich vooral in te zetten voor de fossiele brandstoffen waaronder de kolenindustrie. Nu hij eenmaal tot president is verkozen zal ook Trump goed moeten nadenken wat hij wil met de energievoorziening van Amerika. Moet die traditioneel vervuilend blijven of modern en duurzaam worden? Dat is een interessante vraag die veel bedrijven maar ook milieu instellingen bezig houden.

Het Duitse conglomeraat Siemens is in eerste instantie niet negatief over de mogelijkheden om handel te drijven met Amerika. Siemens verwacht de komende jaren nog steeds goede zaken te kunnen doen op de Amerikaanse maakt ook als Donald Trump is aangesteld als nieuwe president. Zelfs als Trump zou stoppen met de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie zou er voor Siemens nog wel een markt zijn in Amerika.

Dit heeft Siemens topman Joe Kaeser in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) aangegeven. Het bedrijf Siemens houdt zich onder andere bezig met de productie van turbines. Deze turbines zetten de beweging van de rotorbladen om in elektriciteit. Tegenwoordig worden turbines veel gebruikt om bijvoorbeeld windkracht om te zetten in elektriciteit. Daardoor heeft Siemens goed kunnen profiteren van de opkomst van groene energie.

Men hoopt dat Trump de ontwikkelingen die Amerika doormaakt op het gebied van verduurzaming niet zal stopzetten. Toch verwacht men dat Trump meer de focus zal leggen op vervuilende fossiele brandstoffen. Toen bekend werd dat hij president van Amerika zou worden steeg het aandeel van een failliete Amerikaanse steenkoolproducent. Siemens wacht de ontwikkelingen in Amerika af. Kaeser geeft aan dat Siemens op meerdere markten actief is. Siemens kan technologie leveren op het gebied van windenergie en zonne-energie maar zou ook producten kunnen leveren voor gascentrales en steenkolencentrales.