Trump voert geen nieuwe importheffingen in op Chinese producten vanaf juni 2019

De gesprekken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping zijn weer hervat. Dat betekent ook dat de onderhandelingen over het handelsakkoord hervat zullen worden. Dat heeft Amerikaanse president Donald Trump zaterdag 29 juni 2019 aangegeven bij de G20-top in het Japanse Osaka. Het is goed nieuws dat Amerika de komende tijd niet van plan is om extra importtarieven te gaan heffen op Chinese producten.

In een reactie gaf Donald Trump het volgende aan: “We hebben een goed gesprek gehad met de Chinese president Xi Jinping. Een heel goed gesprek zelfs”. Dit zei de Amerikaanse president Trump in Osaka bij een persmoment. Hij gaf daarbij letterlijk aan: “Ik heb beloofd geen nieuwe tarieven toe te voegen, althans voorlopig”.

Beide landen zijn niet gebaat bij oplopende spanningen in de wereldhandel. Ook de Chinese president geeft aan dat het dialoog en gesprekken beter zijn dan escalatie. Het ziet er nu naar uit dat de economische grootmachten echt de wil hebben om er samen uit te komen.