Start een BBL traject in de techniek vanaf 17 april 2021

Heb je altijd al in de techniek willen werken of ben je de afgelopen tijd je baan kwijtgeraakt omdat het rustiger is geworden in de sector waar jij ervaring in hebt? Dan is 2021 het ideale jaar om een overstap te maken naar de techniek. Tijdens de coronacrisis in 2020 had de techniek het nog heel druk in Nederland. De technische sector was één van de weinige sectoren waar nauwelijks banen verloren gingen. Integendeel er kwamen zelfs banen bij in de techniek. Met name in de installatietechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde nam het aantal banen toe in Nederland. Het is bijzonder dat in een turbulent jaar als 2020 zoveel vraag was naar technisch personeel. Nu in 2021 de coronacrisis langzaam maar zeker wordt overwonnen wordt duidelijk dat het aantal vacatures alleen maar aan het groeien is in de techniek en de bouw. Het aanbod aan personeel in deze sectoren neemt echter steeds verder af. Dat maakt duidelijk dat er wat moet gebeuren. De meest effectieve oplossing die je kunt doorvoeren is dan het ontwikkelen van nieuwe vakkrachten. Er is ruimte voor nieuwe instroom in de techniek, voor mannen en vrouwen die graag aan de slag willen in deze sector.

BBL is ideaal voor de techniek

BBL is dan bij uitstek een geschikt middel om aankomende technische krachten te laten werken en leren. Inderdaad een combinatie tussen opleiding, ontwikkeling en geld verdienen in de vorm van loon. BBL is een verzamelnaam voor MBO opleidingen die gebaseerd zijn op de beroepsbegeleidende leerweg. Daar staat ook de afkorting BBL voor. Mensen worden in hun beroep begeleid doormiddel van een opleidingstraject. BBL is breed. Er zijn verschillende opleidingsrichtingen binnen deze leerweg. Zo kun je denken aan een opleiding BBL elektrotechniek, BBL installatietechniek, BBL metaaltechniek en zo zijn er nog wel meer varianten denkbaar. BBL is voor iedereen en voor alle leeftijden. Ook oudere werkzoekenden kunnen aan de slag met BBL. Het enige struikelblok is dan vaak wel het salaris. In een BBL traject wordt je namelijk nog niet als volleerd vakkracht betaald maar als instromer in de techniek. Het volgen van een BBL traject vereist daarom een bepaalde mate van flexibiliteit. Niet alleen op financieel gebied maar ook op het gebied van inzetbaarheid en leergierigheid. Het volgen van een BBL traject zorgt er ook voor dat je in de praktijk goed moet meedraaien en in theorie moet aanleren. Dat is belangrijk voor je dagelijkse werk maar ook voor je toekomstige functioneren.

Is BBL geschikt voor jou?

Wil jij ook een BBL traject volgen in de techniek? Dan heb je veel te kiezen. Er zijn verschillende technische beroepen die je kunt leren doormiddel van BBL. De keuze is zelfs zo groot dat veel mensen behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het maken van de juiste keuze voor een bepaald technisch beroep met bijbehorend BBL programma. Gelukkig zijn er ook organisaties die je helpen om de juiste keuze te maken binnen de techniek. Klik op de BBL knop in de menubalk om meer te weten te komen over BBL trajecten in de techniek bij jou in de buurt.