Vacature BBL traject constructiebankwerker lasser in St Annaparochie Friesland vanaf 15 maart 2021

Heb je altijd al een ervaren lasser willen worden en kun je goed technische tekeningen lezen dan is deze vacature interessant voor jou. Voor een professioneel bedrijf in de metaaltechniek zijn we op zoek naar iemand die graag van lassen een beroep wil maken. Natuurlijk heb je voor dit werken en lerentraject wel wat basiskennis nodig van het lasproces. Je moet weten wat lassen is om goed voor een BBL traject lassen constructiebankwerken te kiezen.

Deze kennis en ervaring over lassen hoef je echter niet op school te hebben opgedaan maar mag ook in de hobby of tijdens werk zijn aangeleerd. In dit BBL traject kun je een klein beetje ervaring op lasgebied inzetten in een goed leerproces zodat je leert om zelfstandig op basis van tekeningen producten te hechten en af te lassen. Verder leer je een lasrobot te gebruiken en programmeren. Ook leer je in dit traject de basis van montage en constructiebankwerken. Dat zijn allemaal vaardigheden die je in de metaaltechniek en werktuigbouwkunde kunt gebruiken.

Wat heb je nodig voor dit BBL traject?

Voor het BBL traject constructiebankwerker lasser heb je vooral een grote passie voor lassen nodig. Je moet weten wat lassen is en er bewust voor kiezen om verder te leren om uiteindelijk een ervaren lasser te worden. Je moet ook een goed technisch inzicht hebben en goed technische tekeningen kunnen lezen. Verder is het belangrijk dat je een brede interesse hebt in de metaaltechniek. Je gaat voornamelijk laswerkzaamheden doen maar zult ook wel te maken krijgen met andere werkzaamheden zoals boren, slijpen en zagen en knippen van metaalonderdelen. Een flexibele en leergierige houding is daardoor voor groot belang in dit BBL traject.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je deze werkzaamheden zou kunnen uitvoeren in een BBL traject is een middelgroot metaalbedrijf dat onderdelen van machines maakt. Het bedrijf produceert delen van machines voor klanten over de hele wereld. Er wordt met name gewerkt met staal waardoor de meeste lasverbindingen worden gemaakt met CO2 lassen oftewel met MAG lassen. Het lassen wordt zelfstandig gedaan door lassers en naast deze vakmensen zijn er ook machinebouwers, verspaners, logistiek personeel en tekenaars aan de slag. Gezamenlijk werkt men aan toonaangevende producten voor tevreden klanten. De werksfeer is informeel en collega’s hebben een goede band onderling waarbij men bereid is elkaar te helpen en werkzaamheden te leren.

Arbeidsvoorwaarden

In dit BBL traject wordt je opgeleid tot zelfstandige samensteller en lasser. Je hoeft de opleiding niet zelf te betalen. De opleiding wordt betaald door de organisatie. Je ontvangt ook een salaris dat gekoppeld is aan de cao van de organisatie. Dat betekent dat je een loon ontvangt conform de metaal en techniek cao. Ook ontvang je reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer. Bovendien krijg je binnen het BBL traject de mogelijkheid om verschillende andere opleidingen en trainingen te volgen op kosten van de organisatie.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature neem dan contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.