BBL traject constructiebankwerker lasser noord Friesland vanaf 4 maart 2021

Wil jij graag lasser worden en woon je in het noorden van Friesland? Dan is dit je kans. We zoeken namelijk iemand die graag in een BBL traject aan de slag wil als lasser en constructiebankwerker. Dat is een allround functie waarbij je leert op basis van tekeningen staalconstructies samen te stellen en af te lassen. Dit doe je uiteraard onder begeleiding van een ervaren lasser. Zo leer je alle belangrijke dingen die nodig zijn om goed en veilig lasverbindingen te maken. Het werk is afwisselend. Iedere dag maak je weer andere producten. Zo leer je elke dag en krijg je ook nog salaris!

Welke ervaring heb je nodig?

Voor dit BBL traject constructiebankwerker lasser is het belangrijk dat je wel weet wat lassen is. Het kost een paar jaar om een ervaren lasser te worden. Daarom moet je bewust kiezen voor een BBL traject als lasser. Je hebt een beetje ervaring opgedaan als lasser bijvoorbeeld op school, tijdens een stage, op je werk of eventueel thuis als je daar een lasapparaat hebt. Op basis van deze basiskennis maak je bewust de keuze om een opleiding te volgen.

De opleiding wordt in de vorm van werken en leren gegeven. Dat betekent dat je 1 dag of dagdeel per week naar school gaat en de overige 4 dagen op je werk je best doet om de werkstukken en producten te maken. Je kunt goed samenwerken en bent bereid om verschillende werkzaamheden uit te voeren. Af en toe zul je namelijk ook gaan boren slijpen, knippen en zagen omdat deze werkzaamheden bij het constructiebankwerken horen.

Over het bedrijf

Het bedrijf is een machinebouwer in het noorden van Friesland. Het bedrijf is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Drachten, Groningen en Dokkum. Binnen het bedrijf werken ongeveer 20 personen in verschillende functies. Naast lassers, constructiebankwerkers en verspaners zijn er ook mensen werkzaam in het middenkader als tekenaar en werkvoorbereider. Mensen werken nauw met elkaar samen en er is sprake van een informele cultuur op de werkvloer. Er zijn volop mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

In dit fulltime BBL traject krijg je een salaris conform de cao metaal en techniek. De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en werkervaring. Je hoeft niets te betalen voor je opleiding. Deze wordt betaald door de organisatie. Ook extra lasopleidingen en certificaten kunnen kostenloos worden behaald. Het bedrijf wil graag een langdurig dienstverband met haar BBL-ers aangaan. Dat betekent ook dat ze er vanuit gaan dat je het BBL traject tot niveau drie gaat afronden. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature neem dan contact met ons op via de knop BBL of de knop vacatures. Deze knoppen staan in de menubalk aan de zijkant en bovenkant van de website.