PSA Peugeot Citroën wil Opel overnemen in 2017

Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën heeft interesse in Opel. Momenteel onderzoekt het Franse autoconcern of een overname van Opel mogelijk is. Dit heeft een woordvoerder van PSA Peugeot Citroën bekend gemaakt op dinsdag 14 februari 2017. Het bericht werd door het Franse autoconcern in de media gebracht nadat er eerder vanuit andere mediaberichten vermoedens werden benoemd over de interesse van het Franse bedrijf in Opel.

Ook zijn er inmiddels gesprekken gaande over de overname van de Europese divisie van General Motors (GM). Hier hoort ook het Britse Vauxhall bij. Deze gesprekken zijn volgens een woordvoerder op dit moment al in een vergevorderd stadium. Sinds 1931 is GM al de volledige eigenaar van het automerk Opel. Hoewel de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn kunnen er momenteel nog geen garanties over een deal worden gegeven.

Als de bedrijven samengevoegd zouden kunnen worden zou dit resulteren in een bedrijf dat ongeveer 16 procent van de Europese automarkt in handen heeft. Als dit lukt wordt de huidige nummer twee van de automarkt voorbijgestreefd. De huidige nummer twee in Europa is Renault. Dit is echter niet het hoofddoel van PSA. De overname zou er met name voor zorgen dat PSA een betere toegang krijgt tot speciale technologie zoals de technologie die ontwikkeld is voor elektrisch rijden. Verder zorgt een overname er ook voor dat er een groot bedrijf ontstaat dat gezamenlijk onderdelen kan kopen.