PSA Peugeot Citroën koopt autofabrikant Opel over van  General Motors in maart 2017

De Franse autofabrikant PSA Peugeot Citroën heeft na onderhandelingen een overeenkomst weten te bereiken met General Motorsmet met betrekking tot de overname van automerk Opel. Dit werd vrijdag 3 maart 2017 bekend gemaakt door persbureau Reuters. Het persbureau zou haar berichten hebben gebaseerd op betrouwbare bronnen die niet nader worden benoemd.

Komende maandag zal de overname door PSA waarschijnlijk bekend worden gemaakt aan het begin van de Autosalon van Genéve. Opel maakt al geruime tijd verlies in handen van GM. Jaren geleden was Opel echter de best verkopende autofabrikant in Nederland. Sinds 1931 was Opel volledig in handen van het Amerikaanse General Motors (GM). Daar komt dus nu door de overname van PSA verandering in. In februari 2017 werd duidelijk dat Peugeot in gesprek was getreden met GM. De insteek van dit gesprek wad de mogelijke verkoop van de Europese tak van GM.

De overname van Opel door PSA zorgt er voor dar PSA de op een na grootste autofabrikant van Europa kan worden. Na Volkswagen wordt PSA de grootste autoproducent van Europa. Het Franse PSA zou bereid zijn om circa 1,9 miljard euro te betalen voor Opel. Het automerk Opel zal onder de vlag van PSA wel zelfstandig blijven. Het merk Opel lijkt daardoor niet te verdwijnen.