Overheid moet meer doen voor economische groei in 2019

De Nederlandse overheid zou meer moeten doen voor het bevorderen van de economische groei. Dat blijkt uit de BeleggersBarometer van ING. In totaal geeft ongeveer dertig procent van de beleggers die voor dit onderzoeksrapport zijn ondervraagd aan dat er door de overheid meer kan worden gedaan om de economie van Nederland te stimuleren.

Beleggers staan op dit gebied niet alleen. Er zijn veel meer Nederlanders die zich zorgen maken over de terugloop in de economische groei in Nederland. Nederland merkt dat de gevolgen van de wereldwijde handelsspanningen niet aan ons land voorbij gaan. Ook de gevolgen van de Brexit zullen we merken, zeker als het een harde Brexit wordt. Dit heeft er vervolgens voor gezorgd dat veel Nederlandse consumenten, bedrijven en ook beleggers minder geld durven uitgeven. Daardoor is de waarde van veel aandelen omlaag gegaan.

Ook de woningmarkt komt langzaam maar zeker in zwaar weer terecht. De ECB oftewel de Europese Centrale Bank merkt dat maatregelen noodzakelijk zijn en heeft de rente meerdere keren verlaagd. Ook in september 2019 zullen er waarschijnlijk door de overheid en de ECB nieuwe maatregelen worden genoemd om de economische groei toch in leven te houden.