Landelijke dag Sterk Techniekonderwijs op 16 november 2023

Sterk Techniekonderwijs is een organisatie die zich inzet voor een optimaal technisch onderwijs en een goede aansluiting van technische opleidingen op de arbeidsmarkt. STO is een actieve organisatie met een groot netwerk onder scholen maar ook onder bedrijven en overheidsinstellingen. Techniek is voortdurend in beweging niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Daarom moet technisch onderwijs toekomstbestendig zijn oftewel future-proof.

STO landelijke dag

Na twee landelijke dagen Sterk Techniekonderwijs vindt op donderdag 16 november 2023 van 12:00 uur tot 17:00 uur de derde landelijke dag Sterk Techniekonderwijs plaats. Deze dag wordt gehouden in het Evoluon in Eindhoven. Tijdens de dag zijn er verschillende aanwezigen. Zo zijn er schoolleidinggevenden, docenten, programmaleiders, penvoerders en verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de techniek. Er komen ook andere organisaties die aangesloten zijn bij STO of interesse hebben in de techniek en sterk technisch onderwijs. De doelstelling van de landelijke Sterk Techniekonderwijs dag is het delen van kennis. Er komen afgevaardigden van bedrijven en scholen uit 78 regio’s samen. Samen wordt ook gekeken naar plannen voor de nieuwe periode die van Sterk Techniekonderwijs van 2025 tot 2029.

Kenniseconomie en techniek

Die periode lijkt nog ver weg maar komt snel dichterbij. Net als met technologie moet je een stukje verder in de toekomst blijven om te voorkomen dat je achter de feiten aan gaat lopen. Sterk Techniekonderwijs maakt zich er hard voor dat het technisch onderwijs in Nederland voorop loopt. Dan kunnen leerlingen een prachtige bijdrage leveren aan de doelstellingen van technische bedrijven in heel Nederland. Er is tenslotte een groot tekort aan technisch personeel. Door goede opleidingen en trainingen kan dit tekort voor de toekomst worden opgelost. Samen nadenken over plannen hoe dat gerealiseerd kan worden is zeer nuttig en van groot belang voor de Nederlandse kenniseconomie.