Investeringen in technisch personeel nemen toe in 2019

Technisch personeel wordt belangrijker in 2019. Dat komt omdat er steeds minder technisch personeel beschikbaar is op de arbeidsmarkt. Bedrijven merken dat vacatures voor technisch personeel langer open staan. Dat zorgt er ook voor dat bedrijven er alles aan zullen moeten doen om hun personeelsbestand te behouden. Steeds meer bedrijven, uitzendbureaus en headhunters werven namelijk ook personeel bij andere organisaties. Personeel dat zich niet gewaardeerd voelt en nauwelijks goede arbeidsvoorwaarden heeft zal daardoor sneller de overstap willen maken naar een ander bedrijf.

Daarom zullen steeds meer bedrijven extra gaan investeren in hun eigen flexibele schil en vaste kern. Er zullen meer vaste contracten worden verstrekt in het komende jaar en er zullen ook steeds meer opleidingen en trainingen worden aangeboden. Instromers kunnen bijvoorbeeld doormiddel van BBL worden ontwikkeld tot vakkrachten. Als ze eenmaal bij een bedrijf werkzaam zijn zullen ze echter meer opleidingen en trainingen krijgen. Zo wordt de meerwaarde voor het bedrijf groter maar ook op de arbeidsmarkt. Personeel dat echter opleidingen en trainingen krijgt zal daardoor meer tevreden worden en loyaal blijven aan het bedrijf.

Tenminste dat is wat bedrijven hopen te bereiken met hun inspanningen. De komende jaren zullen steeds meer mensen worden opgeleid in de techniek omdat het aantal vacatures nog steeds aanzienlijk is in deze sector. Er zullen dus ook inspanningen door werkgevers en uitzendbureaus worden geleverd aan (aankomend) technisch personeel. De technische branche wordt daardoor ook voor steeds meer werkzoekenden interessanter.