Werkgevers in de techniek werken meer samen met uitzendbureaus in 2019

In 2018 hebben veel werkgevers in de techniek te maken gehad met een krapte op de arbeidsmarkt. Dat betekent dat veel werkgevers hebben gemerkt dat er nauwelijks geschikt personeel beschikbaar was voor de openstaande vacatures. Veel technische bedrijven kwamen er achter dat ze de vacatures die open stonden niet konden invullen met eigen inspanningen en met eigen werving. Daarom heeft een groot aantal bedrijven besloten om een intermediair oftewel een tussenpersoon op de arbeidsmarkt in te schakelen. Een intermediair op de arbeidsmarkt kan bemiddelen tussen vraag en aanbod aan personeel.

Er zijn verschillende intermediairs op de arbeidsmarkt actief. Voorbeelden hiervan zijn headhunters, werving en selectiebureaus, detacheringsbureaus en uitzendbureaus. Met name de uitzendbureaus zijn intermediairs die veel weten van de lokale markt. Technische uitzendbureaus zijn overwegend VCU gecertificeerd waardoor ze ook veel weten van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer. Met deze VCU aspecten houden ze rekening tijdens de werving en selectie van personeel. In 2018 werden veel VCU uitzendbureaus door technische bedrijven en bouwbedrijven benaderd om te zoeken naar technisch personeel voor de openstaande vacatures. Het klantenbestand van veel VCU uitzendorganisaties is daardoor het afgelopen jaar groter geworden.

Het komende jaar zullen nog meer bedrijven er achter komen dat vacatures in de bouw en techniek lang open blijven staan. Daardoor wordt de rol van technische uitzendbureaus nog belangrijker. Ook voor personeel dat werk zoekt zijn deze intermediairs van groot belang. Door het netwerk van technische uitzendbureaus kunnen ze vaak snel een goede match maken tussen beschikbare kandidaten en openstaande vacatures. Een ervaren intercedent op een dergelijk uitzendbureau kan door zijn of haar kennis van de markt er voor zorgen dat iemand snel een geschikte baan vind in de techniek.