In 2024 een carrièreswitch maken?

Rond de jaarwisseling hebben veel mensen een moment van reflectie. Naast de tijd die men met familie, vrienden of soms ook alleen doorbrengt is er vaak ook even aandacht voor de toekomst. Wat zijn de plannen voor het komende jaar? Wat wil men bereiken? Waarmee wil je stoppen of juist doorgaan? Voor een deel van de beroepsbevolking betekent de periode rond de jaarwisseling ook een moment waarop nagedacht wordt over het werk of eventueel een opleiding. Zit je nog wel op je plek of wil je van baan of werkgever wisselen? Tegenwoordig zijn deze vragen heel normaal en worden ze veel vaker gesteld dan tien jaar of langer geleden toen werknemers veel langer bij werkgevers in dienst waren. In 2023 en 2024 is de arbeidsmarkt dynamischer en hoef je ook niet je hele leven in één functie of beroepsgroep aan de slag te gaan of te blijven.

Carrièreswitch

Een carrièreswitch maken komt ook veel vaker voor. Als je nadenkt over je toekomst op de arbeidsmarkt zijn er meer keuzes die je kunt maken. Zeker nu de arbeidsmarkt te maken heeft met een tekort aan personeel zijn er veel mogelijkheden. Ben je uitgekeken op je werk of zoek je juist een droombaan maar weet je niet precies hoe die baan er uit moet zien? Dan kun je op internet veel tips vinden om je ideale baan te zoeken. Ook op deze website zijn onder de knop solliciteren verschillende tips te vinden voor je eigen loopbaanonderzoek. Natuurlijk staan er ook veel bureaus voor je klaar om je te helpen bij een carrièreswitch te maken. Toch zullen die bureaus je waarschijnlijk niets vertellen wat je nog niet wist. Want jij weet alles over je eigen mogelijkheden, hobby’s en kwaliteiten. Daarom kun je als je goed nadenkt over de dingen die je leuk vind en de vakken waar je goed in bent, wel een inschatting maken welke functies of beroepsgroepen daarbij passen.

Verdiepen in je mogelijkheden

Misschien is 2024 wel het jaar om de overstap te maken? De lonen liggen hoger en omscholing, bijscholing en andere ontwikkelmogelijkheden worden dikwijls voor je betaald. Dat scheelt veel geld. Natuurlijk is het maken van een carrièreswitch niet iets dat je zonder nadenken moet doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk om jezelf goed te verdiepen in je mogelijkheden. Op technischwerken.nl vind je veel tips die je hiervoor kunt gebruiken.