Demissionair kabinet zal mogelijk 6 tot 7 miljard extra investeren in reductie CO2 emissie

De komende tijd zal het demissionaire kabinet de reductie van de uitstoot van CO2 verder stimuleren. Daarvoor zal de komende tijd nog eens 6 tot 7 miljard euro extra worden geïnvesteerd in de vorm van subsidies. Het zal dan met name gaan om bedrijven die zich richten op duurzame energieproductie. Dit bericht werd bekend gemaakt door de Telegraaf. Op Prinsjesdag zullen de nieuwe plannen van het demissionaire kabinet bekend worden gemaakt.

Het geld dat door de overheid beschikbaar is gesteld om te verduurzamen zal ook worden gebruikt om mensen doormiddel van subsidies hun huis extra te isoleren of om mensen te stimuleren om een elektrische auto aan te schaffen. Er zijn op dit moment nog geen concrete plannen gemaakt om extra kolencentrales te sluiten in Nederland. De extra maatregelen om de CO2 uitstoot te verlagen worden door het demissionaire kabinet onder andere genomen als reactie op de uitspraak van de rechter in de Urgenda-zaak. In deze rechtszaak heeft de Hoge Raad besloten dat de overheid in Nederland meer moet doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De overheid van Nederland heeft de komende tijd verschillende uitdagingen. Zo moeten er ook meer woningen worden gebouwd in Nederland. Dat betekent ook meer CO2 emissie. De overheid wil echter minder totale CO2 emissie in Nederland. Daarom moeten andere sectoren mogelijk minder CO2 uitstoten in Nederland. Dat is een uitdaging voor het nieuwe kabinet. Er moeten keuzes worden gemaakt in een land met weinig ruimte voor de natuur en het milieu, veel inwoners en veel bedrijvigheid.