Kabinet gaat 7,6 miljard euro extra beschikbaar stellen voor bedrijven die door de coronacrisis getroffen worden in 2021

De overheid gaat door met het bedenken en invoeren van steeds zwaardere maatregelen om de coronacrisis te overwinnen. Voor elk positief nieuws in de strijd tegen corona worden minimaal drie of meer negatieve berichten genoemd om de angst onder de bevolking te laten zegenvieren. En angst is er, veel angst. Wie niet bang is voor corona wordt voor gek verklaard en zelfs door premier Rutte een wappie genoemd. Ondertussen lijkt het kabinet met geld te smijten richting bedrijven. Zo wil het kabinet nog eens 7,6 miljard euro extra uittrekken voor bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis. De ministers Wopke Hoekstra van Financiën, Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Bas van ‘t Wout van Economische Zaken hebben dat gisteren bekend gemaakt.

Bang blijven en geld ontvangen

Dit geld zou bovenop het bestaande steunpakket komen. Voor ondernemers kan dat een geruststelling zijn en een manier om hen te sussen. De vraag is natuurlijk waar komt al dat geld vandaan en hoe wordt het beschikbaar gesteld. De overheid lijkt in korte tijd miljarden vrij te kunnen maken om in de bedrijven te pompen. De bevolking en de bedrijven moeten ondertussen bang blijven. Maatregelen die nuttig zijn worden aangevuld met maatregelen die door experts worden beschouwd als niet-nuttig. De meningen worden verdeeld onder de bevolking en een zogenaamd vaccin zou de enige redding moeten zijn.

Vrijheid is onbetaalbaar

Mensen die al corona hebben gehad en daardoor ook antistoffen zouden moeten hebben aangemaakt worden niet genoemd als groep die geen inenting hoeft. Het lijkt er op dat iedereen ingeënt moet worden. Mogen bedrijven straks alleen open als de werknemers een inenting hebben gehad met het coronavaccin? Mag je straks alleen kopen en verkopen als je het vaccin hebt gehad? Het lijkt er op dat Bijbelse profetieën uit Openbaring wel heel dicht bij de tegenwoordige tijd komen. Complotdenkers en wappies zoals de overheid ze noemt krijgen steeds meer bewijzen voor hun theorieën over de praktijken van de overheid. De overheid kan bedrijven eerst wel belemmeren en later met geld compenseren maar het belangrijkste is dat men straks de vrijheid weer terug krijgt. De vraag is of dat gaat gebeuren.