BMW test zelfrijdende taxi’s in 2017 in München

Autofabrikant BMW gaat in 2017 zelfrijdende taxi’s  testen in de Duitse stad München. De doelstelling is om de testen uit te voeren met veertig zelfrijdende taxi’s. Dit heeft het bedrijf Reuters bekend gemaakt. De taxi’s zijn uitgerust met technologie die het zelf rijden mogelijk maakt desondanks zijn de auto’s ook voorzien van een ervaren chauffeur die getraind is om met deze voertuigen om te gaan. Deze chauffeur moet ingrijpen indien zich problemen voordoen.

Als de testen succesvol verlopen gaat BMW zijn taxiproject ook in andere steden uitvoeren. BMW hoopt dat het bedrijf een succesvol alternatief kan bieden voor taxibedrijven zoals Uber. Met dit soort bedrijven hoopt BMW de concurrentiestrijd aan te gaan. Uber is al bezig met zelfrijdende taxivoertuigen. Daarvoor zet Uber zelfrijdende Volvo’s in.

Strategiebaas Tony Douglas verwacht dat de zelfrijdende taximarkt veel geld gaat opleveren. Hij geeft hierover aan: “Het gebruik van openbaar vervoer is niks meer dan handmatig zelfrijdende vervoer. Zodra je de chauffeur weghaalt heb je een vergunning om geld te printen.” Naast BMW zijn er ook veel andere bedrijven die interesse hebben in zelfrijdende voertuigen. Ook Google houdt zich al geruime tijd bezig met het testen van autonome auto’s. In de maand oktober hebben de zelfrijdende auto’s van Google meer dan 3 miljoen kilometer afgelegd tijdens testritten.