Daimler en Bosch willen in 2020 zelfrijdende taxi op de markt brengen

De Duitse autofabrikant Daimler is op dit moment samen met technologiebedrijf Bosch bezig om zelfrijdende taxi’s te ontwikkelen. De bedrijven zijn op dit moment zo ver gevorderd met de ontwikkeling van deze zelfrijdende taxi’s dat ze naar eigen zeggen kunnen starten met testen op niet al te lange termijn. Waarschijnlijk zullen de testen met de autonome taxi’s op korte termijn worden uitgevoerd. Dat maakt persbureau Reuters bekend op basis van een artikel van het Duitse autotijdschrift Automobilwoche.
De komende manden zullen de eerste testvoertuigen worden ingezet op de wegen volgen zegt Bosch-directeur Volkmar Denner. Het is echter nog onbekend waar de testritten met de zelfrijdende taxi’s zullen worden uitgevoerd. Sinds 2017 werken Bosch en Daimler al samen aan dit project en ontwikkelen ze technologie voor zelfrijdende wagens.

Robo-taxi’s
Daimler is een grote speler op de automarkt en is het moederconcern van onder meer Mercedes-Benz en Smart. Het bedrijf wil vaart maken met de productie en sneller robo-taxi’s in gebruik nemen dan Waymo. Het bedrijf Waymo is echter ook bezig met de ontwikkeling van autonome taxivoertuigen. Waymo is een dochteronderneming van Alphabet en daardoor zeker een grote speler op de technologiemarkt.
Daimler hoopt aan het begin van het volgende decennium haar zelfrijdende taxi’s in gebruik te kunnen nemen. Volgens Wilko Stark, de topman van Daimler, heeft zijn concern een voorsprong op concurrenten. Hij geeft aan dat het “grote verschil is dat we ons voertuig van de grond op hebben opgebouwd als robo-taxi”. Andere bedrijven die zich met deze technologie bezig houden gebruiken bestaande voertuigen waarin ze zelfrijdtechnologie hebben geplaatst zoals sensoren maar ook speciale software en hardware.