BBL ook in mei 2019 belangrijk voor installatietechniek in Nederland

De installatiebranche in Nederland heeft het druk en gaat een nog veel drukkere tijd tegemoet. Vanwege de bouw en renovatie van woningen zijn er meer projecten in de installatiebranche. Ook de energietransitie zorgt er voor dat de installatiebranche meer drukte kan verwachten. Het grote probleem voor deze sector is echter niet het gebrek aan opdrachten want die zijn er genoeg. Het probleem is het gebrek aan personeel. Doormiddel van BBL opleidingen hoopt de installatiebranche in Nederland aankomende vakkrachten te ontwikkelen voor een loopbaan in de techniek.

BBL is in feite het werken en leren. Dat maakt BBL tot één van de meest praktijkgerichte opleidingen. Het interessante van BBL opleidingen is dat ze tegenwoordig bijna op elk moment van het jaar kunnen worden gestart. Voor een BBL opleiding heb je een erkend leerbedrijf nodig en een opleidingsinstituut op mbo niveau. Tegenwoordig zijn er ook technische uitzendbureaus actief in BBL. Deze uitzendbureaus specialiseren zich in het vinden van geschikte BBL opleidingen voor werkzoekenden en het vinden van een passend erkend leerbedrijf.

Een ervaren VCU gecertificeerd technisch uitzendbureau behoort de markt goed te kennen en kan daardoor de juiste match maken tussen BBL-opleidingen, werkzoekenden en erkende leerbedrijven. Je kan in mei 2019 beginnen met een BBL opleiding in de techniek. Ook via deze website is dit mogelijk. Klik hiervoor op de knop BBL in de menubalk.