BBL elektrotechniek of installatietechniek belangrijk voor energietransitie vanaf 2018

De energietransitie is een belangrijke ontwikkeling waarmee Nederland wil verduurzamen en haar klimaatdoelstellingen wil halen. De energietransitie vereist veel geld maar dat niet alleen, ook de techniek is een belangrijk onderdeel van de transitie van vervuilende energie naar schone energie. Voor die techniek zijn monteurs en installateurs nodig. In Nederland zijn volgens UNETO VNI duizenden installatiemonteurs en elektromonteurs nodig om de werkdruk in de installatiebranche op te lossen.

Werken en leren
Het probleem is dat er nauwelijks installatiemonteurs en elektromonteurs beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Het gevolg hiervan is dat er duizenden vacatures open staan in deze sector. De vacatures kunnen niet worden opgevuld met de huidige populatie op de arbeidsmarkt tenzij men bereid is om te investeren in de ontwikkeling van werkzoekenden zonder technische achtergrond. In dat geval zijn BBL trajecten een uitstekend middel om mensen te laten werken én leren.

Erkend leerbedrijf
BBL-ers in de installatietechniek of elektrotechniek kunnen rekenen op veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven in de installatiebranche staan open voor BBL deelnemers. Daarvoor laten bedrijven zich registreren als erkend leerbedrijf. Als erkend leerbedrijf kunnen bedrijven namelijk BBL-ers op de werkvloer begeleiden op praktijkgebied. Zo kan de BBL-er tijdens zijn of haar opleiding worden ontwikkeld tot een vakkracht die ook in de toekomst een belangrijke bijdrage kan leveren aan de energietransitie.

Aanmelden voor BBL
Als je interesse hebt in een BBL traject in de installatietechniek of elektrotechniek kun je op de knop ‘BBL Technicum’ drukken. Dan kom je op een pagina waarop je jezelf kosteloos kunt aanmelden voor een BBL traject in de installatietechniek of elektrotechniek bij jou in de buurt.