Vacature zonnepanelenmonteur Friesland vanaf 27 december 2022

Zonnepanelen worden steeds vaker geplaatst op woningen en andere gebouwen in Nederland. Zelfs aan het einde van 2022 en begin van 2023 is de vraag naar zonnepanelen nog heel groot. De vraag is zo groot dat er enorme levertijden zijn met betrekking tot zonnepanelen. Doordat er zoveel vraag is naar zonnepanelen is er ook veel werk voor monteurs van zonnepanelen. De vraag naar zonnepanelenmonteurs neemt toe bij elektrotechnische bedrijven maar ook bij specifieke bedrijven die alleen maar zonnepanelen plaatsen. Jij kunt echter een zonnepanelenmonteur worden. Door je in te schrijven bij Technicum en specifiek aan te geven dat je monteur zonnepanelen wilt worden kun je deelnemen aan een instroomtraject tot zonnepanelenmonteur.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in het plaatsen van zonnepanelen zou natuurlijk mooi zijn maar is geen vereiste. Dat komt omdat zonnepanelen en de techniek die daar mee samenhangt zo uniek is dat je dat moet leren in de praktijk. Een leergierige houding is daarom van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat je op daken kunt werken. Dat vereist dat je in staat moet zijn om trappen/ ladders op te klimmen en zonnepanelen moet kunnen dragen. Verder is het belangrijk dat je niet ongemakkelijk bent bij het werken op hoogte. Hoogtevrees is niet gewenst in de functie van zonnepanelenmonteur. Een rijbewijs is wenselijk omdat je op verschillende locaties gaat werken door Friesland en af en toe Groningen.

Over het bedrijf

Als zonnepanelenmonteur kun je werkzaamheden doen op projecten door heel Friesland. Zo vinden veel projecten plaats in Leeuwarden, Drachten, Dokkum en Sneek. Ook in de dorpen tussen deze steden worden veel projecten uitgevoerd. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden en heeft ongeveer 20 monteurs in dienst. Deze monteurs werken in teams van een aantal monteurs die de panelen op daken plaatsen en een monteur die de omvormer plaatst en zorgt dat alles goed is aangesloten richting de meterkast.

Arbeidsvoorwaarden

Een monteur zonnepanelen verdien je een salaris rond de 2300 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt opgebouwd hoe hoger je salaris zal zijn. Daarnaast krijg je een mogelijkheid om VCA te volgen en veilig werken op hoogte. Zo kun je altijd veilig aan de slag gaan binnen het bedrijf op de verschillende projectlocaties. Je krijgt gereedschap en werkkleding ter beschikking. Daarnaast krijg je ook reiskostenvergoeding per kilometer die je aflegt voor woonwerkverkeer. Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd dat kan worden omgezet in een vast dienstverband.  

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in het plaatsen van zonnepanelen. Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.