Vacature monteur zonnepanelen vanaf 6 december 2022

Heb je interesse in duurzaamheid en hernieuwbare energie? Wil je graag een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland? Dan is deze vacature voor jou waarschijnlijk heel interessant. Voor verschillende bedrijven in de zonnepanelen zijn we op zoek naar aankomende monteurs die graag zonnepanelen willen plaatsen op daken en in solarvelden. Monteurs die het vak nog moeten leren zijn zeker welkom. De werkzaamheden worden aangeleerd in een team. Dat zorgt er voor dat je altijd leermeesters om je heen hebt waar je vragen aan kunt stellen. Het plaatsen van zonnepanelen is niet heel erg complex maar kan toch uitdagend zijn omdat je meestal op hoogte werkt. Je leert uiteraard hoe je veilig kunt werken op daken en zal hiervoor ook veiligheidscertificaten behalen die voor je worden betaald. Het werk van een monteur zonnepanelen is afwisselend. Je werkt namelijk op verschillende locaties door heel Friesland of Groningen (afhankelijk van je woonplaats).

Welke ervaring heb je nodig?

Het is belangrijk dat je in ieder geval technisch inzicht hebt vanuit bijvoorbeeld een opleiding of werkervaring. Daarnaast moet je fysiek in staat zijn om zonnepanelen te dragen en te plaatsen op daken. Je gaat regelmatig ladders oplopen of vanuit hoogwerkers werken. Daarnaast vereist het lopen op daken ook de nodige fysieke inspanning. Werken op hoogte moet natuurlijk veilig gebeuren. Hoogtevrees is dan vaak een belemmering. Daarom moet je geen hoogtevrees hebben als je aan de slag wilt als zonnepanelenmonteur. Tot slot is een rijbewijs wel een belangrijk voordeel omdat je vaak op verschillende locaties moet werken.

Over het bedrijf

Er zijn verschillende bedrijven die door Technicum worden voorzien van technisch personeel in de zonnepanelen. Daarom heb je een brede keuze. Er zijn bedrijven in Leeuwarden, Dokkum, Drachten, Sneek, Heerenveen maar ook in alle dorpen daaromheen. De bedrijven die zonnepanelen plaatsen nemen projecten aan in een bepaald gebied. Dit kunnen woningbouwprojecten zijn maar ook projecten in de utiliteit en industrie. Daarnaast zijn er ook projecten die worden uitgevoerd in het land zoals het aanleggen van zonnevelden. De bedrijven werken in verschillende teams met monteurs maar ook installateurs. Naarmate personeel meer ervaring krijgt leert het personeel ook de complete aansluiting en inbedrijfstelling van zonnepanelen uit te voeren.

Arbeidsvoorwaarden

Als je start met een baan als zonnepanelenmonteur dan begin je met een salaris rond de 2200 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe verder je door kunt groeien. Daarnaast krijg je ook alle opleidingen en trainingen betaald die je nodig hebt om het werk vakkundig en veilig uit te voeren. Je krijgt een contract voor een bepaalde tijd en hebt de mogelijkheid om vast in dienst te komen met een contract voor onbepaalde tijd. Verder krijg je gereedschap in bruikleen en krijg je ook persoonlijke beschermingsmiddelen waaronder werkkleding. Daarnaast krijg je ook een vergoeding voor je reiskosten als je deze maakt met eigen vervoer.

Solliciteren?

Heb je interesse in een baan als aankomend zonnepanelenmonteur? Klik dan op de knop vacatures Technicum in de menubalk. Daarnaast kun je ook op de knop BBL Technicum klikken als je wilt werken en leren als zonnepanelenmonteur.