Vacature monteur machinebouw Friesland vanaf 27 december 2022

Heb je wel eens gewerkt in de opbouw voor machines? Kun je redelijk technische tekening lezen en hou je van afwisseling? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Voor een leuke machinebouwer in het noorden van Friesland zijn we op zoek naar iemand die machines kan assembleren op basis van technische tekeningen. De machines worden opgebouwd doormiddel van bout-moerverbindingen en lastechniek. Als monteur hoef je niet te lassen maar montagewerkzaamheden vormen de kern van je dagelijkse werk. De machines die worden opgebouwd zijn voor verschillende sectoren bestemd, de verpakkingsindustrie, voedingsmiddelenindustrie, offshore, carrosseriebouw en de agrarische sector. Al deze machines hebben verschillende eisen en normeringen. Dat zorgt er voor dat je veel afwisseling hebt in tekeningen en werkzaamheden. Grote machines bouw je in een team op en de kleinere machines kun je zelfstandig opbouwen. Heb je interesse in deze werkzaamheden dan kun je solliciteren.

Welke ervaring heb je nodig?

Een mbo opleiding niveau 2 of hoger in de werktuigbouwkunde, mechatronica of metaaltechniek is wenselijk. Daarnaast is werkervaring in de machinebouw ook vereist. Twee jaar ervaring is op dit gebied voldoende. Je moet in staat zijn om aan de hand van technische tekeningen machines op te bouwen. Je hebt verstand van verbindingstechnieken en bent nauwkeurig ingesteld. Je kunt prima je eigen werkzaamheden indelen en bent zelfstandig. Daarnaast kun je ook goed samenwerken met andere medewerkers.

Over het bedrijf

De machinebouwer waar de vacature monteur open staat is actief in heel Nederland. Er worden met name machines en halffabricaten gebouwd voor bedrijven in het Noorden van Nederland. De werkzaamheden die worden uitgevoerd binnen het bedrijf zijn verschillend. Zo heeft het bedrijf een eigen plaatwerkerij, boorstraat, draaibank, freesbank, lasrobot en verschillende lasboxen. Het bedrijf heeft ongeveer 20 werknemers in dienst en is een aantal jaar geleden uitgebreid waardoor een mooie montagehal is toegevoegd aan het bedrijf.

Arbeidsvoorwaarden

Een monteur in de machinebouw verdient een salaris rond 2600 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe zelfstandiger je aan de slag kunt. Je kunt aan het werk op basis van een tijdelijk contract. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vast in dienst te treden bij het bedrijf. Het is mogelijk om opleidingen en trainingen te volgen op basis van je functie. Zo kun je jezelf steeds verder ontwikkelen en wordt je nog beter in je werk. Een reiskostenvergoeding wordt ook geboden aan mensen die met openbaar vervoer of met eigen auto naar het werk toe rijden. De vacature is voor langere tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in de machinebouw. Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.