Vacature TIG lasser samensteller noord Friesland vanaf 28 april 2021

Deze vacature is voor TIG lassers met ervaring die graag willen doorgroeien in hun functie door meer afwisseling in de producten en veel tekeningen lezen. De functie TIG lasser samensteller is dus niet een functie voor iemand die alleen seriematig werk wil doen maar juist voor lassers die uit het seriewerk willen gaan en meer complexer werk willen gaan doen op het gebied van lassen. Er zijn hooguit kleine series die worden gedaan. Daarnaast zijn er verschillende unieke werkstukken. De tekeningen van het bedrijf zijn overigens duidelijk. Een lasser die redelijk kan tekening lezen kan hier goed mee overweg. Ben jij een ervaren lasser en beheers je het TG lasproces, ben je op zoek naar een baan met veel afwisseling dan is dit een mooie kans.

Welke ervaring heb je nodig?

Als TIG lasser samensteller zal je regelmatig tekeningen lezen en in verschillende posities lassen. Een TIG lasdiploma op minimaal niveau 2 is daarom gewenst. Het is niet verplicht omdat er veel lassers zijn die in de praktijk een hoog lasniveau hebben maar weinig diploma’s. Ben jij zo’n lasser dan kun je ook zeker reageren. Ervaring is belangrijker dan een laspapier. Bovendien kun je ook nog een lasdiploma halen tijdens je dienstverband. Daarvoor moet je echter wel leergierig zijn en bereid zijn om jezelf te ontwikkelen. Kom je niet uit het noorden van Friesland? Dan is wellicht een rijbewijs en auto handig om tijdig op je werk te komen.

Over het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd in het noorden van Friesland en is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Franeker en Dokkum. Het metaalbedrijf heeft een groot aantal werknemers in dienst en hecht grote waarde aan werknemers die flexibel zijn ingesteld en verschillende werkzaamheden willen uitvoeren. Daardoor kan het bedrijf namelijk goed inspelen op de ontwikkelingen in de markt en de vraag van klanten. Binnen het bedrijf zijn verschillende afdelingen aanwezig. De lasafdeling vormt een belangrijke afdeling waar veel lassers werken in diverse lasprocessen waaronder TIG, MIG-MAG, BMBE en laserlassen. Veel laswerk wordt met de hand gedaan maar er zijn ook lasrobots met een professionele besturing.

Arbeidvoorwaarden

De salarissen van lassers verschillen in de praktijk sterk en zijn afhankelijk van de inschaling van het bedrijf. Je kunt hierin een bandbreedte aanhouden van 2300 tot en met 2600 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring en lasdiploma’s je in bezit hebt hoe hoger het salaris. Uiteindelijk zal je salaris altijd gelijkwaardig zijn met het salaris dat een lasser verdient die al bij het bedrijf werkzaam is en hetzelfde werk doet. Dit wordt ook wel equal pay genoemd of gelijkwaardig loon. Je kunt binnen het bedrijf verschillende opleidingen en trainingen volgen waardoor je nog beter wordt in je werk en zelfstandiger kunt werken aan complexe laswerkzaamheden. Verder krijg je nog een reiskostenvergoeding die gelijk is aan de rest van het personeel dat bij het bedrijf werkzaam is.

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie TIG lasser of wil je hier meer over weten? Neem dan contact op via de knop vacatures in de menubalk. Dan kom je meteen in een digitale omgeving waar je jouw sollicitatie in kunt sturen en ook andere vacatures kunt inzien.