Vacature TIG lasser omgeving Leeuwarden 30 december 2022

TIG lassen is een specialistisch lasproces waarmee je een hoge laskwaliteit kunt realiseren. Ben jij een TIG lasser en ga je voor kwaliteit? Reageer dan zo snel mogelijk op deze vacature. Wat kun je verwachten? Een mooie baan bij een bedrijf in de machinebouw. De mogelijkheid om lascertificaten te behalen en deze door te laten stempelen zodat jouw specialisme ook op papier staat. Je gaat voornamelijk aflassen maar als je wilt kun je ook samenstellen op basis van tekening. Dat maakt jouw functie nog allrounder. Je bent een persoon met een brede interesse in de metaaltechniek. De voorbewerking doe je zelf. Daarnaast kun je ook een bijdrage leveren aan de opbouw van de constructies in de montage. Je kunt je eigen werk zo afwisselend maken als je zelf wil. Daarnaast werk je ook vaak samen met collega’s. Daar kun je van leren en misschien kun je zelf ook wel wat tips aan ze geven.

Welke ervaring heb je nodig?

TIG lassen is vooral iets dat je in de praktijk leert. Een ervaren TIG lasser komt goed tot zijn recht bij dit bedrijf. Heb je vijf jaar of meer ervaring dan zit je helemaal goed. Heb je iets minder ervaring dan is dat geen probleem. Doormiddel van bijscholing kun je jezelf verder ontwikkelen in het TIG lassen. Een opleiding TIG lassen niveau 3 van het NIL is uitermate geschikt. Heb je niveau 2 TIG lassen dan kunt je via het bedrijf niveau 3 behalen. Verder is het belangrijk dat je RVS kunt lassen en eventueel ook aluminium al komt dat veel minder voor.

Over het bedrijf

Het bedrijf dat TIG lassers zoekt is gespecialiseerd in NON ferro. Het bedrijf maakt namelijk producten voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast maakt het bedrijf ook overige constructies en apparaten voor omgevingen die hoge eisen stellen aan de corrosievastheid van een constructie. De machines en apparaten worden op verschillende kwaliteitsniveaus geleverd en daarom heeft het bedrijf haar lasmethodes gekwalificeerd. Deze lasmethodes worden vervolgens door lassers in lascertificaten weergegeven. Het bedrijf zorgt er voor dat de lascertificaten van lassers op niveau blijven en tijdig worden door gestempeld. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden maar kan ook goed worden bereikt vanuit Dokkum, Drachten en Heerenveen.

Arbeidsvoorwaarden

Een TIG lasser kan een salaris verdienen rond de 2800 euro bruto per maand. Dit is bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Je valt onder de grootmetaal cao oftewel de metalektro cao. Je krijgt conform deze cao ook reiskosten. Via het bedrijf kun je opleidingen en trainingen volgen. Je kunt deze trainingen in eigen tijd volgen of onder werktijd. Hierbij moet je denken aan opleidingen in het TIG lassen zoals TIG niveau 3 en TIG niveau 4. Deze opleidingen staan goed op je cv en zorgen er voor dat je nog meer waard wordt voor het bedrijf. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd en hebt na het behalen van lascertificaten de mogelijkheid om een vast dienstverband te krijgen bij het bedrijf.

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie TIG lasser? Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.