Vacature BBL lasser omgeving Leeuwarden vanaf 8 december 2021

Er zijn veel vacatures voor lassers op de arbeidsmarkt. Als lasser ben je vrijwel verzekerd van werk. Dat is goed nieuws voor iedereen die lasser zou willen worden. Het wordt al helemaal mooi wanneer jouw lasopleiding ook nog voor je wordt betaald! Dat alles is mogelijk via dit BBL traject waarin je doormiddel van werken en leren een ontwikkeling doormaakt tot lasser. Je gaat aan de slag bij een toonaangevend bedrijf in de lastechniek en volgt daarnaast 1 dag of dagdeel per week de theorie op een erkend mbo opleidingsinstituut. Tijdens het BBL traject werk je 4 tot 5 dagen binnen een erkend leerbedrijf. Daar leer je in de praktijk de vaardigheden die je als lasser nodig hebt. Het BBL traject kan op verschillende niveaus worden gestart en afgerond. Dat is afhankelijk van je vooropleiding en van je praktijkervaring als lasser. Voor iedereen die graag als lasser aan de slag wil is er een mogelijkheid om met dit BBL traject te starten. Dat maakt deze vacature voor BBL lasser interessant omdat er maatwerk mogelijk is.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor dit BBL traject heb je verschillende instroommogelijkheden. Je kunt dus de BBL opleiding lasser op verschillende niveaus starten. Het niveau waarin je start is afhankelijk van jouw vooropleiding. Dit kan bijvoorbeeld een technische mbo opleiding niveau 1, 2 of 3 zijn. Uiteraard is praktijkervaring ook gewenst maar dat hoeft niet beslist bij een technisch bedrijf te zijn. Ook ervaring vanuit een hobby in de techniek kan een goede basis vormen van een BBL traject tot lasser. Het is belangrijk dat je goed in staat bent om bij een erkend leerbedrijf te komen. Natuurlijk is dan een rijdbewijs handig maar als je een scooter hebt of je goed kunt redden met het openbaar vervoer zijn er ook veel mogelijkheden om een BBL lasser traject te starten.

Over het bedrijf

Er zijn verschillende opdrachtgevers in de omgeving van Leeuwarden die de vacature BBL lasser hebben open gezet. Dit zijn allemaal erkende leerbedrijven die lassers opleiden tot vakmensen. De meeste lasbedrijven vallen onder het midden en kleinbedrijf en hebben tussen de 20 en 50 medewerkers in dienst. Een groot aantal van deze werknemers heeft veel ervaring met het lassen en samenstellen van constructies, machines, jachten, vrachtwagens en andere werkstukken. Dat zorgt er voor dat je veel kunt leren in de praktijk en ook nog de keuze hebt om jezelf als lasser in een specifieke richting te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Als lasser verdien je een goed salaris. Daarnaast ben je zeer gewild op de arbeidsmarkt. Je hoeft dus nooit meer zonder werk te raken. Het BBL traject wordt voor jou betaald en is in feite fulltime. Je werkt 4 dagen en gaat 1 dag naar school. Je krijgt een reiskostenvergoeding van het bedrijf en kunt vaak ook nog aanvullende opleidingen en trainingen volgen. Zo kun je steeds gespecialiseerder werk doen en kun je ook doorgroeien. Je krijgt de mogelijkheid om naast het lassen ook het tekening lezen en samenstellen te leren.

Solliciteren

Heb je interesse in dit BBL traject klik dan op de knop BBL in de menubalk.