Vacature operator metaal Friesland vanaf 18 maart 2023

Heb jij ervaring als operator in de productie? Dan kun je in aanmerking komen voor deze vacature. Als operator kun je in de metaaltechniek een nieuwe stap maken in je loopbaan als machinebankwerker. In deze functie ben je nog technischer bezig dan in een reguliere functie in een productieomgeving. Als operator in de metaal krijg je te maken met materiaalkennis, maatvoering en verschillende computergestuurde machines. De keuze is breed. Je kunt aan de slag als aankomend verspaner, zager, lasersnijder, kanter, zetter of medewerker in een boorstraat. In feite is er voor iedereen die ervaring heeft met het bedienen van machines wel een passende baan in de metaaltechniek. Technicum heeft via verschillende organisaties vacatures binnen gekregen voor operators in de metaaltechniek. Neem contact op met Technicum Leeuwarden of Sneek om je wensen aan te geven of om vragen te stellen over je loopbaanmogelijkheden in de techniek.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in het bedienen van computergestuurde machines is vereist. Of het nu gaat om machines in de voedingsmiddelenindustrie of verpakkingsmachines, als je maar weet hoe je een machine moet vullen en kleine problemen op kunt lossen zoals kleine storingen. Het is daarnaast van belang dat je technisch inzicht hebt en dat je flexibel bent ingesteld. Je kunt technische tekeningen leren lezen en leert daarnaast ook machines programmeren. Wat verstand van computers en ICT is daarom mooi meegenomen. Het is ook belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken. Een rijbewijs is gewenst of je moet heel flexibel kunnen werken op basis van openbaar vervoer.

Over het bedrijf

Technicum heeft verschillende bedrijven tot haar klantenkring die operators of machineoperators zoeken in de metaaltechniek. Deze bedrijven zijn over het algemeen vrij groot en hebben meer dan 50 werknemers in dienst die achter grote computergestuurde machines werken. Daarnaast heeft Technicum ook een aantal kleinere gespecialiseerde bedrijven in haar klantenkring die allrounders zoeken die achter verschillende machines kunnen staan. De bedrijven die medewerkers zoeken die met machines werken zijn gevestigd boven Leeuwarden, in Franeker, Dokkum, Sneek, Drachten en Heerenveen en omgeving. Zo is er voor iedereen in Friesland wel een mogelijkheid om als machinebankwerker of als operator in de metaaltechniek aan de slag te gaan.

Arbeidsvoorwaarden

Als machinebankwerker heb je veel verantwoordelijkheid en werk je vaak achter machines die meer dan 100.000 euro kosten. Geen wonder dat je hiervoor vaak extra opleidingen gaat volgen die jou geen geld kosten omdat ze door het bedrijf worden betaald. Daarnaast krijg je ook nog een salaris dat rond de 2600 bruto per maand ligt op basis van een fulltime dienstverband. Je kunt jezelf specialiseren in de programmering van bepaalde machines en daarnaast kun je jouw werkervaring ook verbreden zodat je achter meerdere machines kunt werken en zo meerdere producten kunt maken. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met de mogelijkheid om een vast dienstverband aan te gaan na verloop van tijd. Verder krijg je een reiskostenvergoeding. Met een keuze voor de functie operator in de metaaltechniek zet je een belangrijke stap in jouw loopbaan en heb je jouw hele leven een goede kans op werk want er worden veel werknemers gevraagd die machines kunnen bedienen in de metaal.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op via de knop vacatures in de menubalk. Dan kom je op de vacaturepagina van Technicum.