Vacature monteur metaalproductie vanaf 16 februari 2023 in Friesland

Heb jij ervaring in de productie en zou je graag wat meer aan de slag willen in de techniek? Dan is de functie monteur metaalproductie geschikt voor jou. In de metaal worden verschillende machines en constructies samengesteld op basis van tekeningen. De meeste verbindingen die worden gemaakt zijn op basis van bouten, moeren en schroeven. Als monteur in de metaalproductie kun je echter ook te maken krijgen met speciale metaalbewerkingsmachines zoals een kolomboor, slijpmachine, zaagmachine enz. Dat zorgt er voor dat je verschillende facetten kunt leren van de metaaltechniek. Hoe meer ervaring je opdoet hoe beter het is. De metaaltechniek is een uitdagende sector waarin je als monteur een goede basis kunt leggen voor de rest van je technische loopbaan.

Welke ervaring heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat als monteur in de metaalproductie is het belangrijk dat je een bewuste keuze maakt. Je bent leergierig en technisch ingesteld. Daarnaast ben je nauwkeurig en kun je goed meten. Verder is het belangrijk dat je een beetje technische tekeningen kunt lezen zodat je weet hoe bepaalde constructies in elkaar gezet moeten worden. Productiewerk kan seriematig zijn maar er kunnen ook unieke producten en machines in elkaar worden gezet waardoor je afwisseling krijgt. Daar moet je voor open staan. Verder is het van belang dat je veilig kunt werken een verantwoordelijke houding hebt ten opzichte van je werk en collega’s. Een mbo opleiding op niveau 1 of hoger kan er voor zorgen dat je zou kunnen instromen in een BBL traject.

Over het bedrijf

Technicum heeft verschillende vacatures in de metaalproductie open staan bij diverse bedrijven. Hierbij kun je denken aan grotere metaalproductiebedrijven die als toeleverancier functioneren voor andere bedrijven maar er zijn ook kleinere metaalbedrijven die complete machines en constructies samenstellen en lassen. Technicum kan aan werkzoekenden in de techniek een goed advies geven om een bepaalde functie uit te oefenen. Daarnaast kan Technicum ook daadwerkelijk een baan voor je vinden. Mocht je nog behoefte hebben aan een opleiding dan kan Technicum dat ook voor je regelen. De opdrachtgevers van Technicum zijn gevestigd in Leeuwarden, Sneek, Drachten, Dokkum, Heerenveen en alle plaatsen en dorpen in de buurt van deze steden.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris van een monteur in de metaaltechniek is afhankelijk van opleiding, werkervaring en competenties. Gemiddeld zit het salaris op 2300 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dit salaris wordt natuurlijk hoger naarmate je meer werkervaring hebt. Werknemers krijgen de kans om opleidingen en trainingen te volgen via Technicum. Deze worden allemaal voor je betaald en zorgen er voor dat je naar een hoger niveau kunt doorgroeien. Bovendien kun je door het gebruik van machines ook machinebankwerker worden. Hoe meer machines je kunt bedienen hoe beter het is. Dan kun je jezelf ook verder ontwikkelen. Daarnaast krijg je een bepaalde reiskostenvergoeding op basis van je werklocatie.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan kun je contact opnemen via de knop vacatures Technicum in de menubalk.