VDL gaat in 2023 eerste elektrische auto’s in Nederland produceren

Autoproducent VDL Nedcar in Born gaat binnenkort aan de slag met de productie van elektrische auto’s. het gaat hierbij om voertuigen voor BMW. De autoproducent heeft namelijk de opdracht gekregen om de elektrische Mini Cooper cabriolets te bouwen. Het nieuws over deze autoproductie werd bevestigd door een woordvoerder van VDL Nedcar aan nieuwswebsite NU.nl. Volgens VDL is dit de eerste elektrische autoproductie in Nederland.

Er zullen van de elektrische Mini cabrio in totaal 999 exemplaren worden gemaakt. Dat is een beperkte oplage waardoor deze voertuigen exclusief zijn voor de markt. De woordvoerder van de autoproducent geeft aan dat het om een vrij laag productieaantal gaat. Toch is de woordvoerder blij dat BMW aan VDL het vertrouwen heeft gegeven met betrekking tot de bouw van elektrische voertuigen.

VDL bouwt in Born al geruime tijd mini’s voor BMW. Dat zorgt er voor dat het bedrijf veel ervaring heeft met deze voertuigen. De autoproductie zorgt voor veel werkgelegenheid in de provincie Limburg. Toch zorgt de productie van elektrische mini’s niet voor nog meer werkgelegenheid. Desondanks is het bedrijf wel trots op deze opdracht. Elektrische mini’s die in Nederland zijn geproduceerd kunnen vanaf april worden gekocht.