BMW gaat elektrische Mini produceren in het Britse Oxford vanaf 2017?

Sinds de aankondiging van de Brexit lijkt elk bedrijf dat besluit om in Groot Brittannië te produceren, of om daar de productie op te voeren, extra aandacht te krijgen in het nieuws. Vandaag op woensdag 19 juli 2017 kwam het Duitse autoconcern BMW in het nieuws omdat deze autoproducent ook overweegt om in Groot Brittannië nieuwe modellen auto’s te produceren. Momenteel zou het Duitse BMW de voorkeur hebben om in haar fabriek in het Britse Oxford een volledig elektrisch aangedreven Mini te gaan produceren. Deze voorkeur blijft staan ondanks de Brexit en alle zorgen die daar omheen zijn.

Ingewijden hebben het bericht over de voorkeur van BMW gemeld aan persbureau Reuters. Er zijn echter wel meerdere opties voor BMW. Zo is ook Nedcar in Born een autofabriek die gekozen zou kunnen worden door autoproducent BMW voor de eventuele productie van de nieuwe elektrische Mini. In de fabriek van Nedcar in Born wordt sinds het einde van 2016 de hybride Mini Countryman geproduceerd. Mogelijke andere productielocaties voor de elektrische Mini zouden de fabrieken in de steden Leipzig en Regensburg zijn.

Op dit moment is het Britse Oxford de belangrijkste productielocatie voor het merk Mini. De voorkeur voor BMW om daar de elektrische Mini’s ook te gaan produceren is daarom niet onlogisch. Er is echter volgens BMW nog niet een definitieve beslissing genomen over de locatie waar de nieuwe elektrische Mini geproduceerd zal worden. Het zou heel goed kunnen dat de locatie waar de elektrische Mini’s gemaakt zullen worden bekend wordt gemaakt in september 2017 tijdens de grote autoshow van Frankfurt. De elektrische Mini zou in 2019 op de automarkt moeten verschijnen. Vanaf dat moment zullen deze nieuwe elektrische voertuigen ook op de wegen te zien zijn.