Britse overheid investeert meer in elektrische auto’s in 2017

De Britse overheid gaat de komende tijd omgerekend 129 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van accutechnologie en in de ontwikkeling en het gebruik van elektrische auto’s. Er is voor Groot Brittannië een behoorlijke concurrentie vanuit Europa op het gebied van duurzaamheid en alle technologie die daarmee samenhangt. Door de nieuwe investeringen hoopt de Britse regering haar  binnenlandse projecten weerbaar te maken tegen concurrentie vanuit de overige Europese landen.

In totaal zal het geld worden geïnvesteerd in 38 projecten. Dit valt dinsdag 11 april op te maken uit berichtgeving vanAutomotive News Europe. Het geld van de Britse regering is bestemd voor bedrijven die zich bezighouden op het gebied van technologie rondom elektrische auto’s. Hierbij kan ook gedacht worden aan bedrijven die onder andere accu’s ontwikkelen.  Ook wordt er geïnvesteerd in het ontwerpen en ontwikkelen van elektrische auto’s en zogenaamde autonome mobiliteit. Dit laatste zou men kunnen omschrijven als zelfrijdende voertuigen.

Een aantal bedrijven zal op dit gebied een investering kunnen ontvangen.  De meest toonaangevende bedrijven die een investering ontvangen zijn in het Verenigd Koninkrijk de autofabrikanten Jaguar Land Rover, Aston Martin maar ook de bedrijven Mini en Nissan. Op dit moment is Jaguar druk bezig om te werken aan een productieversie van de I-Pace, dit is een elektrische SUV.

Ook het automerk Aston Martin is druk bezig met de ontwikkeling van een elektrische SUV. Automerk Nissan bouwt in het Verenigd Koninkrijk aan de elektrische Leaf. Momenteel is het merk Mini nog in beraad over de productielocatie voor een volledig elektrische auto. De iinvesteringen zijn niet voor niets. Het geld moet er voor zorgen dat de Britse autoindustrie niet achter loopt op concurrenten uit andere landen.

De concurrentiepositie van projecten die nu al in het Verenigd Koninkrijk aan de gang zijn moet door de investeringen worden versterkt. Ondanks de Brexit moet het Verenigd Koninkrijk voor buitenlandse bedrijven gunstig blijven om te investeren en de productie uit te bouwen. De investering levert ook meer werkgelegenheid op. Naar vverwachting zullen er ongeveer zijn 2.400 banen ontstaan door de investering.