Pon Holdings plaatst bod op Accell Group in 2017

Er is een bod uitgebracht op Accell Group door Pon Holdings. Het doel van Pon Holdings is de activiteiten van Accell Group samen te voegen met de eigen fietsactiviteiten. Accell Group is een fietsenfabrikant die verschillende merken fietsen produceert zoalsBatavus, Sparta en Koga. Het bericht over het bod van Pon Holdings op de Accell Group werd dinsdag 11 april 2017 bekend gemaakt naar aanleiding van geruchten in de markt.

Het bod van Pon Holdings is een zogenaamd openbaar bod. Het betreft een bod in contanten dat wordt gedaan op alle uitgegeven en uitstaande aandelen van de Acell Group. In totaal biedt Pon Holdings per aandeel Accell 32,72 euro in contanten. Deze prijs ligt bijna vijfentwintig procent hoger dan de slotkoers van het aandeel Accell op maandag 10 april 2017.

Als de overname van de Accell Group door Pon Holdings door zou gaan ontstaat het grootste fietsenbedrijf in de wereld. Momenteel is Pon Holdings met name bekend als grote verkoper en importeur van auto’s. Verder is het bedrijf actief in onder andere de maritieme sector en de energiesector. Verder heeft Pon Holdings een aantal bekende fietsmerken als Gazelle, Union en Cervélo. In totaal is Pon Holdings met meer dan 10 fietsenmerken actief in verschillende landen. De organisatie levert fietsen in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, China en Australië. Ook in Nederland worden fietsen geleverd door Pon Holdings.